fineti

Οι τέλειες Φλωρεντίνες με αποξηραμένα φρούτα, αμύγδαλα φιλέ, καλυμμένες με στρώση σοκολάτας. Μια συνταγή (βασική ιδέα από εδώ) εύκολη στη παρασκευή της, για ένα γλύκισμα που σίγουρα θα απολαύσετε, μικροί και μεγάλοι, σε όλες τις περιστάσεις.

Μερίδες: 32 μικρά κομματάκια

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + 35 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • 375 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα, ψιλοκομμένα
  • 130 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 200 γρ. κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 150 γρ. βούτυρο, ψιλοκομμένο + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 300 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 18×28 εκ. και βάθος 3 εκ. Στρώνετε τη βάση και τα τοιχώματά του με 2 χαρτιά ψησίματος (σταυρωτά), φροντίζοντας να εξέχουν 2 εκ.πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέ αμυγδάλου, τα κερασάκια γλασέ και το αλεύρι και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
  3. Σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το βούτυρο και το μέλι και τα ανακατεύετε για 3-4 λ ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη για 8-10 λ ή μέχρι να κρυώσει ελαφρώς το μείγμα μελιού.
  4. Μόλις κρυώσει το μείγμα μελιού το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αποξηραμένων φρούτων προσθέτετε και τα χτυπημένα αυγά και τα αναμιγνύετε ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Μεταφέρετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε το γλυκό σας μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  6. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί (ή στο φούρνο μικροκυμάτων) τα κομματάκια σοκολάτας, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από το, κρύο πλέον, γλυκό σας και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/telies-florentines-kalimmenes-sokolata/

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.