Τρουφάκια Καρύδας με ζαχαρούχο γάλα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Εύκολα, γρήγορα και κυρίως σπιτικά μικρά γλυκίσματα που τρώγονται σαν καραμέλες!!! Και κυρίως με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας!

    Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.

    Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.

    Χρόνος αναμονής:0 λεπ.
    Βαθμός δυσκολίας Εύκολο
    Κόστος:8€, Οικονομική

    ΥΛΙΚΑ

    Για 2 Δωδεκάδες

    Για τη συνταγή

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 20 μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
    • 5 κουτ. σουπ. καρύδα
    • 50 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 5 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

     

    Για το πασπάλισμα

    • 1 φλιτζάνι καρύδα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    2. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, την καρύδα και τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια.

    3. Σε ένα μπολ ρίχνετε την καρύδα και ρολάρετε τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Αραδιάζετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

    ΧΡΗΣΙΜΟ

    Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένο αμύγδαλο.

    http://mirsini.gr/new/sintages/glika/mpiskota-kerasmata/recipe/1158

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *