Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Όλο και κάποια ξαδέλφη ή θείος μας έχει φέρει πεσκέσι μικρά truffles απ’ την επίσκεψή του σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Συνήθως αυτά είναι όμορφα αμπαλαρισμένα σε χάρτινες κασετίνες ή πολυτελή κουτάκια. Τα truffles δεν είναι τίποτα παρά μικρές τρούφες ποιοτικής σοκολάτας αγκαλιασμένες σε κακάο που λιώνουν στο στόμα! Μπορούν να συνοδεύσουν το τσάι σε μια συγκέντρωση φίλων ή να αποτελέσουν όμορφο δωράκι σε ανθρώπους που αγαπάμε.

Τα φοντάν αυτά δε χρειάζεται απαραίτητα να ξενιτευτούμε για να τα απολαύσουμε, είναι πανεύκολο να τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα αλλά σε λίγο χρόνο!!!

Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να τα φτιάξουμε…!Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 1 δόση 25 τεμαχίων είναι:

  • 200 γρ. κουβερτούρα υγείας ανωτέρας ποιότητας

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

  • 1 κουτ.σ. μέλι

  • κακάο άγλυκο καλής ποιότητας

Εκτέλεση:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι να ενωθούν.

  • Σπάμε σε μπολ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας.

  • Αφήνουμε 5 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες.

  • Παίρνουμε ίσες ποσότητες από το στερεό μείγμα και τις πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος όσο ένα κορόμηλο.

  • Κυλάμε ένα ένα τα μπαλάκια στο κακάο να καλυφθεί καλά και μεταφέρουμε πάνω σε χάρτινες θήκες!

  • Φυλάμε τα σοκολατάκια σε κουτί που κλείνει καλά εντός ψυγείου τις θερμές μέρες ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τις ψυχρές, σε κάθε περίπτωση όμως μακρυά από υγρασίες.

Καλη σας επιτυχία 💓

Μαριφανη

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *