DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Πολύ νόστιμα σοκολατένια τρουφάκια με 2 μόνο υλικά, χουρμάδες και κακάο!

 

Συνταγή: Γλαύκη
Μερίδες: 12-14
Υλικά
  • 15 βασιλικοί χουρμάδες ή 30 απλοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο ή χαρουπάλευρο
Επικάλυψη
  • Κακάο
  • Αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • Ινδοκάρυδο
  • Άχνη ζάχαρη

 

 
Οδηγίες παρασκευής
  1. Μουλιάζουμε τους απλούς χουρμάδες σε νερό για 15 λεπτά, τους στίβουμε καλά και τους στεγνώνουμε. Αν έχουμε βασιλικούς χουρμάδες δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία.
  2. Χτυπάμε τους χουρμάδες με το κακάο στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  3. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πιάτο.
  4. Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
  5. Κυλάμε τα τρουφάκια στο κακάο, στους ξηρούς καρπούς, στο ινδοκάρυδο, στην άχνη ζάχαρη ή τα αφήνουμε σκέτα.
  6. Βάζουμε τα τρουφάκια για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
  7. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

 

http://www.dairy-free.eu/2-ingredient-truffles/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.