
Πολύ νόστιμα σοκολατένια τρουφάκια με 2 μόνο υλικά, χουρμάδες και κακάο!
Συνταγή: Γλαύκη
Μερίδες: 12-14
Υλικά
- 15 βασιλικοί χουρμάδες ή 30 απλοί χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 2 κουτ. σούπας κακάο ή χαρουπάλευρο
Επικάλυψη
- Κακάο
- Αλεσμένοι ξηροί καρποί
- Ινδοκάρυδο
- Άχνη ζάχαρη
Οδηγίες παρασκευής
- Μουλιάζουμε τους απλούς χουρμάδες σε νερό για 15 λεπτά, τους στίβουμε καλά και τους στεγνώνουμε. Αν έχουμε βασιλικούς χουρμάδες δεν χρειάζεται αυτή η διαδικασία.
- Χτυπάμε τους χουρμάδες με το κακάο στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πιάτο.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω στο χαρτί.
- Κυλάμε τα τρουφάκια στο κακάο, στους ξηρούς καρπούς, στο ινδοκάρυδο, στην άχνη ζάχαρη ή τα αφήνουμε σκέτα.
- Βάζουμε τα τρουφάκια για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
- Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.