Τρουφάκια με φυστίκι Αιγίνης μόνο με 3 υλικά, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Είναι ίσως τα πιο απλά, εντυπωσιακά και εύκολα τρουφάκια που μπορείτε να φτιάξετε μόλις με τρια υλικά! Το φιστίκι Αιγίνης δίνει απίστευτο χρώμα αλλά και γεύση!

Χρόνος προετοιμασίας:20 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:10 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:10€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 4 Δωδεκάδες

  • 450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

Για την επικάλυψη

  • 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε το μπολ από την κατσαρόλα και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μόλις κρυώσει το σκεπάζετε με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

2. Παίρνετε με ένα κουτάλι κομμάτια από το σχεδόν στερεοποιημένο μείγμα της σοκολάτας και το πλάθετε με τα χέρια σας σχηματίζοντας μικρές μπάλες περίπου 2-3 εκατοστών διαμέτρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό σκουπ.

3. Αδειάζετε το φιστίκι σε ένα μπολ και κυλάτε τα τρουφάκια ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τοποθετείτε σε μεταλλικό κουτί. Διατηρούνται στο ψυγείο για 10-15 ημέρες.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να κάνετε επικάλυψη και με καβουρντισμένο φουντούκι ή αμύγδαλο.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/chr2/recipe/1087

troufakia-fistiki_top

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *