Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Νηστίσιμα, πεντανόστιμα, υγιεινά τρουφάκια, γαρνιρισμένα με λιωμένη κουβερτούρα, για όλες τις ηλικίες, όλες τις ώρες. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να μην σας λείψουν τα αγαπημένα σας τρουφάκια ούτε τις μέρες της νηστείας. Δοκιμάστε τα!!!

Μερίδες: 10-12

συνταγή icon Χρόνος: 25 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 ½ κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείτε όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από τη κουβερτούρα, τα ανακατεύετε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι και στη συνέχεια τα ζυμώνετε με τα χέρια σας πολύ καλά μέχρι να ομογενοποηθούν.
  2. Πλάθετε τη ζύμη σε 10-12, ίσου μεγέθους μπαλάκια, τα τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα βάζετε στο ψυγείο για 20-30 λ. Λιώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και με ένα κορνέ με λεπτό ακροφύσιο, γαρνίρετε τα τρουφάκια κάνοντας αρκετά ζιγκ ζαγκ πάνω από κάθε ένα.
  3. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο για άλλα 10 λ ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και στη συνέχεια τα σερβίρετε. Διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.