VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Οι πιο λαχταριστές τρούφες γάλακτος, εύκολα και οικονομικά!

 Για 30 τρούφες 
20′ χρόνος παρασκευής 
100 Kcal /τρούφα 

Θα χρειαστείς

    • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400γρ)
    • 100 γρ βούτυρο
    • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Γάλακτος (170γρ) ψιλοκομμένη
    • 200 γρ μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ
    • Για την επικάλυψη:
    • Κακάο
    • Καρύδα τριμμένη
    • Τρούφες πολύχρωμες
    • Ψύχα Αιγίνης τριμμένη

Οδηγίες

– Αδειάζεις το ζαχαρούχο γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις το βούτυρο και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά.

– Ανακατεύεις με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο γάλα.

– Αφαιρείς από την φωτιά, προσθέτεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει.

– Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνεις 100 γρ από τα μπισκότα και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνεις τα μπισκότα στο μείγμα της  σοκολάτας και ανακατεύεις με μια μαρίζ.

– Αφήνεις στην άκρη 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα υπόλοιπα 100 γρ μπισκότα, που έχεις χοντροκόψει με τα χέρια. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

– Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μπόλ και το σκεπάζεις με μια μεμβράνη. Βάζεις στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά.

– Βάζεις σε διαφορετικά μπολάκια τα υλικά της επικάλυψης.

– Φοράς γάντια μια χρήσης, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζεις να το πλάθεις σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού. Περίπου 30 γρ.

– Κάθε μπαλάκι το βουτάς στο μπολ με την επικάλυψη που επιθυμείς.

– Εάν δε σερβίρεις τις τρούφες αμέσως, τις βάζεις στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστείς. Αφήνεις 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σερβίρεις.

https://www.nestlenoiazomai.gr/content/%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *