Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι-White Chocolate Mandarin Truffles, by Akis and akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά
  • 80 γρ βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από 2-3 μανταρίνια Χίου
  • Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
  • 250 γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη ή επιπλέον λευκή σοκολάτα για το τελείωμα

 

Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

20
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
  • Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπενμαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει ΠΟΛΥ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση. Οπότε, παίρνουμε το χρόνο μας και σιγά σιγά λιώνουμε τη σοκολάτα.
  • Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
  • Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
  • Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
  • Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ και τα πετάμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
  • Αφού κάνουμε τα μπαλάκια πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τα χέρια μας, κουνάμε και το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη και αφού τα πάρουμε στο χέρι μας ένα-ένα, τους δίνουμε πιο όμορφο σχήμα.
  • Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα για να γίνουν πιο ιδιαίτερα.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες
Tip
Μην χρησιμοποιήσετε άλλο μανταρίνι.. το άρωμα του χιώτικου μανταρινιού είναι απίστευτο. Δώστε προσοχή στις οδηγίες για το λιώσιμο της λευκής σοκολάτας.

White Chocolate Mandarin Truffles

Ingredients
  • 80 g butter
  • 3 tablespoons heavy cream
  • grated zest of 2-3 mandarins (mandarins from the island of Chios if available)
  • orange food paste
  • 250 g white chocolate couverture, finely chopped
  • 50 g icing sugar or extra white chocolate to finish

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

20
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Difficulty
 petretzikis-troufakia-min
Method
  • Melt the butter in a saucepan over low heat.
  • Add the heavy cream, mandarin zest and food paste.
  • Stir until completely combined and set aside.
  • Melt the white chocolate in a bain marie or a microwave.
  • It is best to melt it in a bain marie over very low heat. The water should be gently simmering and the bowl the chocolate is in should not be touching the surface of the water. It should be quite higher. You should know that white chocolate splits VERY easily and needs special care. So take your time and let it melt nice and slow.
  • When ready, add the mandarin mixture.
  • BE CAREFUL! The mixture has to have almost the same temperature as the chocolate. Not much hotter or much cooler.
  • Always stir with a wooden spoon or a silicon spatula.
  • Allow the mixture to cool and refrigerate until it thickens.
  • Scoop up spoonfuls of the mixture and shape in to balls that are 1 ½ – 2 cm in diameter.
  • Fill a small baking pan with a shallow layer of icing sugar.
  • Dust your hands with some icing sugar and drop the balls in the baking pan. Shake the baking pan until they are completely coated in the icing sugar.
  • Pick them up in your hands, one at a time and roll them between your hands to give them a nicer shape.
  • Fill a plate with some more icing sugar and roll them in it to coat again.
  • You can also coat them in some extra white chocolate to make them even more special.
  • The truffles can be stored in the refrigerator for up to 10 days and in the freezer for up to 2 months.
Tip
If you can find mandarins from the island of Chios use them since their aroma is unbelievable! Try to follow the directions for melting the white chocolate exactly, since it needs special care!
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *