Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
Sukrin-Life tree
RITO'S FOOD (GIF)

Γι’ αυτή την εβδομάδα ένα γλυκό ντυμένο στα λευκά και μάλλον στα κατάλευκα ενόψει του καιρού. Ένα γλυκό του καιρού ή μάλλον του χιονιού! Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος, ο οποίος φέτος να μην έβγαλε φωτογραφία μέσα στο χιόνι, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη. Μια συνταγή-ορόσημο, μάλλον, για το 2017, αφού από τις αρχές του είδαμε άσπρη μέρα!

Υλικά

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

  • 1 1/2 φλυτζάνι ινδοκάρυδο

  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 σφηνοπότηρο λικέρ

  • 150 γρ. σοκολάτα λιωμένη (είτε γάλακτος, είτε κουβερτούρα ακόμη και λευκή)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, κρατώντας το μισό φλυτζάνι ινδοκάρυδου στην άκρη.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ή έως ότου αρχίζει να σφίγγει, σε σημείο όμως που να πλάθεται ακόμη.

Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μικρά τρουφάκια. Τα κυλάμε στο υπόλοιπο ινδοκάρυδο και… έτοιμα! Ναι έτοιμα, τόσο εύκολα!

 

https://www.thinkdrops.gr/2017/01/13/xionoules-me-sokolata/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *