Χριστουγεννιάτικες καριόκες με άρωμα πορτοκαλιού, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

650 γρ ψίχουλα μπαγιάτικο κέικ η κούκις

250 γρ καρύδια περασμένα στο μούλτι

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο κοσκινισμένο

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι σιρόπι :

(1,1/2 φλιτζάνια ζάχαρη+1 φλιτζάνι νερό + 1 φλούδα πορτοκαλιού +1 σφηνάκι

γκραν μαρνιέ βρασμένα μαζί  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά)

200 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη(όχι καυτή)

ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι

 

xrkar1

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ τα τρίμματα από το κέικ.

Προσθέστε το κακάο και την κανέλα.

Κόψτε τα καρύδια.Βάλτε τα μέσα στο μπωλ.

Προσθέστε το σιρόπι και το βούτυρο.

Ρίξτε μέσα το ξύσμα από το πορτοκάλι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σφικτή ζύμη .

Πλάστε σε 2 μπαστούνια.

Τυλίξτε σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για 60 λεπτά να σφίξουν.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

xrkar2

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Για το γλάσo)

400 γρ μαύρη  κουβερτούρα 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

λίγη εσάνς άρωμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

(Φτιάξτε το γλάσο αφού έχετε βάλει τα μπαστούνια στην κατάψυξη).
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.
Ρίξτε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά .
Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε το βούτυρο.το μέλι και την εσάνς (προαιρετικά).

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ 

 100 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί

Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής(χρωματίστε την λευκή σοκολάτα αφού λιώσει)

Κόψτε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου ενός δακτύλου.

Βουτήξτε τα στο γλάσο και αφήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος ..

Εμείς βάλαμε την κόκκινη σοκολάτα(αφού κρύωσε λίγο πρώτα)

σε κορνέ μιας χρήσης και κάναμε λεπτές γραμμές από πάνω.

Αν θέλετε όταν κρυώσει και σταθεροποιηθεί το γλάσο τυλίξτε τις καριόκες σε αλουμινόχαρτο.

Φυλάξτε τις σε κρύο μέρος η στο ψυγείο.

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή: Ευμορφία Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
http://koykoycook.gr/?p=22929
 
xrkar3-min
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *