Σοκολατάκια Ferrero Rocher με 4 μόνο υλικά από το Sintayes.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υπάρχει κάποιος μικρός ή αλλά μεγάλος δεν λατρεύει τα  σοκολατάκια ferrero rocher;
Μια συνταγή για φανταστικά σοκολατάκια  ferrero rocher που θα φτιάξετε μόνοι σας και  θα ενθουσιάσουν με τη γεύση τους και την εμφάνισή τους εσάς και τους φίλους σας…

Μερίδες: 25

 Χρόνος: 45λ

 Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 120 γρ. φουντούκια
  •  200 γρ. Νutella
  •  70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο
  •   350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 

Εκτέλεση συνταγής

  1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.
  2.  Βάζουμε τη Νutella σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3.  Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.
  4. Πλάθουμε τη nutella παίρνοντας  με ένα κουταλάκι τη nutella (να γεμίσει το κουταλάκι), βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι (από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη) και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με   nutella [αυτήν που ήδη υπάρχει στο ένα κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη].
  5.  Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.  Δουλεύουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η νουτέλα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει ασημόχαρτο.
  6.  Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα.   Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.  Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα .

http://www.sintayes.gr/syntages/sokolatakia-ferrero-rocher/#ixzz3AXHSjOZy

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *