“Old fashion” σοκολατίνα απο τον Στέλιο Παρλιάρο και τις ¨Γλυκές Αλχημείες” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

125 γρ. ζάχαρη λευκή Saint Louis
125 γρ. αλεύρι
5 αυγά
30 γρ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. ζάχαρη λευκή Saint Louis
200 γρ. νερό
80 γρ. κονιάκ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

600 γρ. κουβερτούρα Nestle dessert
500 γρ. κρέμα γάλακτος Arla 36% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
250 γρ. γάλα ΦΑΡΜΑ της ΦΑΓΕ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, είναι προτιμότερο να το τοποθετήσουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε το ποτό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα. Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους. Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα, τον βρέχουμε, με ένα πινέλο, με το σιρόπι. Απλώνουμε το 1/3 περίπου από τη μους που έχουμε φτιάξει και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με τη μους από την οποία κρατάμε λίγη για τη διακόσμηση.

Δειτε σε video την εκτέλεση της συνταγής στο :http://www.glykes-alchimies.gr/?p=8

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *