Οδηγίες
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
- Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
- Την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο είναι καυτή προσθέτουμε τις βανίλιες, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
- Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
- Απλώνουμε την ζεστή κρέμα.
- Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και προαιρετικά σιροπιάζουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
- Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατίνα μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
- Κόβουμε σε παστάκια και σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση