Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  3. Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  4. Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο.
  5. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που η κρέμα να πήξει.
  6. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο είναι καυτή προσθέτουμε τις βανίλιες, την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
  7. Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το κρύο παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα 28×18 εκατοστά.
  8. Προαιρετικά σιροπιάζουμε την μία βάση με σιρόπι (200 ml νερό, 200 γρ ζάχαρη, 50 ml κονιάκ. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.Αρωματίζουμε με το κονιάκ.)
  9. Απλώνουμε την ζεστή κρέμα.
  10. Σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι και προαιρετικά σιροπιάζουμε.
  11. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και ενσωματώνουμε στο κακάο.
  12. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να δημιουργηθούν φουσκάλες.
  13. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
  14. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την σοκολατίνα μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  15. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  16. Κόβουμε σε παστάκια και σερβίρουμε.