Για να φτιάξουμε σουφλέ με Nucrema ION και κουβερτούρα με 72% κακάο θα χρειαστούμε :
Nucrema ION
Kουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο
Συστατικά
1 τεμάχιο αυγό (δηλαδή 50 γρ)
200 γρ Νucrema ΙΟΝ
60 γρ αλεύρι μαλακό (κοσκινισμένο)
20 γρ κακάο ΙΟΝ (κοσκινισμένο)
2 δόσεις βανιλλίνη
30 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ με κακάο 72%
3 γρ στιγμιαίο καφέ
Θα χρειαστούμε επιπλέον: σύρμα, μαρίζ, λεκάνη, 2 μεγάλες κούπες.
Οδηγίες
1.Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε με την σειρά τα υλικά δηλαδή το αυγό, την Νucrema, το μαλακό αλεύρι (κοσκινισμένο), το κακάο ΙΟΝ, την βανιλλίνη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
2.Στην συνέχεια μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα 72% ΙΟΝ. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ έτσι ώστε να ενσωματωθεί ο καφές με την λιωμένη σοκολάτα.
3.Προσθέτουμε την αρωματισμένη με καφέ λιωμένη μαύρη σοκολάτα 70% ΙΟΝ μέσα στα υλικά που είναι στην λεκάνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
4.Τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ ή σε κούπες το μίγμα μέχρι την μέση και ψήνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση για 1 λεπτό.
5.Σερβίρουμε άμεσα συνοδεύοντας προαιρετικά το σουφλέ με παγωτό της αρεσκείας μας.
Μερίδες : 4
Έτοιμο σε : 20 Λεπτά
Σχετικά με το Σεφ
Μιχάλης Σαράβας
Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο με την ειδικότητα του τεχνίτη ζαχαροπλάστη και αρτοποιού. Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο ecole ferrandi (Γαλλία-Παρίσι), επίσης στην ειδικότητα του τεχνίτη …
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση