fineti

Βάση:

1 κουτί μπισκότα digestive 400 γρ. 
150 γρ. βούτυρο 
4 κ.σ. μερέντα ή νουτέλα

Κρέμα:

750 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
450 γρ. σοκολάτα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα

Πολτοποιώ τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα βάζω στο ταψί. Λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτω τη μερέντα. Όταν λιώσει και αυτή προσθέτω το μείγμα στο μπισκότο και «ψιχουλιάζω» να ποτίσει παντού και κατόπιν πατάω τα γίνει μία λεία επιφάνεια. Βάζω το ταψί στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω την κρέμα. Έχω φροντίσει από πριν η κρέμα τυριού να είναι σε θερμοκρασία περιβάλοντος και την χτυπάω σκέτη να αφρατέψει, να γίνει σαν γιαούρτι. Εν τω μεταξύ λιώνω σε μπεν μαρί τη σοκολάτα γάλακτος, την προσθέτω στην κρέμα τυριού και ανακατεύω καλά. Την προσθέτω πάνω από τα μπισκότα και ξαναβάζω στο ψυγείο μέχρι να κάνω την γκαναζ. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ωρίτσες και έτοιμο!

Για την γκανάζ

300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα γάλακτος

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Καραμελωμένα φουντούκια

100 γραμ. ανάλατα φουντούκια
85 γραμ. ζάχαρη

Απλώνουμε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 100°C, για 10′. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, κι όταν κάψει, ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη, ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, περιμένουμε μέχρι να υγροποιηθεί και να καραμελώσει και προσθέτουμε κι άλλη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε λίγη – λίγη ζάχαρη, κάθε φορά που καραμελώνει η προηγούμενη δόση και όταν τη ρίξουμε όλη και πάρει ξανθό χρώμα σκούρο, ρίχνουμε στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι όλα τα φουντούκια να έχουν καλυφθεί με καραμέλα. Προσέχουμε όμως να μη μείνουν πολύ στο τηγάνι γιατί η καραμέλα θα πικρίσει. Τα απλώνουμε αμέσως σ᾿ ένα ταψί, ή σε μαρμάρινη επιφάνεια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα βάζουμε σε μια σανίδα κοπής, μ᾿ ένα μαχαίρι τους σπάμε σε κομμάτια, κι είμαστε έτοιμοι.

 

 

 

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.841054172596236.1073741879.664704013564587/841056379262682/?type=1&theater

καλή επιτυχία 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.