Σοκολατένιο κέικ με γλάσο κόκκινου κρασιού, από τον ‘Ακη και το Akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια και έξτρα για άλειμμα
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για άλειμμα
  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα , κομμένη
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά μεγάλα
  • ¾ κ.γ. αλάτι χοντρό

Για το γλάσο

  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ½ κούπα μαυροδάφνη
Clock

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Αλευροβουρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 23 εκ.
  • Βάζουμε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Μέσα ρίχνουμε τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει λίγο για περίπου 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε τα αυγά σεο μείγμα σοκολάτας, ένα ένα τη φορά , χτυπώντας καλά πριν την κάθε ανάμιξη.
  • Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα με μορφή μους.
  • Μειώνουμε τη ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Απλώνουμε τη ζύμη μας στο ταψί και με ένα μαχαίρι κάνουμε λεία την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και οι άκρες να έχουν σκουρύνει ελαφρώς για 55-65 λεπτά περίπου (κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι)
  • Μεταφέρουμε το ταψί σε μία σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το βγάλουμε.

Για το γλάσο

  • Ζεσταίνουμε τη σοκολάτα , το βούτυρο και το αλάτι σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη.
  • Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι , φέρνουμε τη μαυροδάφνη σε βρασμό.
  • Αφαιρούμε το μείγμα σοκολάτας από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτό και το κρασί μας. Αφήνουμε να κάτσει μέχρι να πήξει λίγο και μέχρι η λαστιχένια σπάτουλα μας να αφήνει σημάδι στο μείγμα όταν το ανακατεύουμε δηλαδή για περίπου 8-10 λεπτά.
  • Βάζουμε το κέικ μας στη σχάρα πάνω σε μία λαδόκολλα. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και καλύπτουμε και τις άκρες του με μία σπάτουλα. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι το γλάσο να σταθεροποιηθεί για 30”.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/sokolatenio-keik-me-glaso-kokkinoy-krasioy

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *