Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά

Για το κέικ

200 γραμ. (1 και 3/4 κούπες) αλεύρι
300 γραμ. (1 και 1/3 κούπες) ζάχαρη
90 γραμ. (3/4 κούπας) κακάο
1 κγ baking powder
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
200ml (4/5 κούπας) ξινόγαλα
125γραμ. βούτυρο, λιωμένο
200ml (4/5 κούπας) ζεστο καφέ
1 κΣ εκχύλισμα βανίλιας

Γέμιση παγωτού

1 λίτρο παγωτο βανίλια

Γλάσο σοκολάτας

200ml (4/5 κούπας) κρέμα γάλακτος
50γραμ. βούτυρο
250γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
αμύγδαλο φιλέ για διακόσμηση

Εκτέλεση

Κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια (χρησιμοποίησα μιας χρήσης, 22,8 εκατ.).

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα στεγνά υλικά (το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι).

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά να γίνει ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε ξανά. Το μείγμα θα είναι  νερουλό, μην ανησυχείτε (γι’ αυτό και το κέικ είναι ζουμερό).

Το μοιράζουμε στα δύο ταψάκια και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε 15 λεπτά πριν προσπαθήσουμε να τα ξεφορμάρουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.

Συναρμολόγηση κέικ

Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει για μερικά λεπτά πριν αρχίσουμε**. Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε ένα καλούπι” στη διάμετρο του κέικ. Αν έχουμε τσέρκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό.  Βάζουμε το ένα κέικ μέσα στο καλούπι, απλώνουμε το παγωτό πάνω του και βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ. Το βάζουμε στην κατάψυξη, αν γίνεται για 24 ώρες.

**Αν φτιάξουμε δικό μας παγωτό, μπορούμε αφού παρασκευάσουμε το παγωτό να το βάλουμε να παγώσει σε ένα ταψάκι μιας χρήσης, σαν αυτά που ψήσαμε το κέικ καλύπτωντας καλά την επιφάνεια με μια διαφάνεια . Στην συναρμολόγηση θα χρειαστεί να το ισιώσουμε/μαζέψουμε στο πλάι λίγο με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, γιατί τα κέικ στο ψήσιμο θα μαζεψουν και το παγωτό θα εξέχει.

Την επόμενη μέρα, ετοιμάζουμε το γλάσο σοκολάτας.

Γλάσο σοκολάτας

Κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το βούτυρο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να βράζει, και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βάζουμε το κέικ σε μία σχάρα και περιχύνουμε το γλάσο, προσέχοντας να καλύψουμε το κέικ παντού. Ρίχνουμε από πάνω μερικά αμύγδαλα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.

Για το σερβίρισμα: το βγάζουμε από την κατάψυξη 10-15 λεπτά πριν για να μαλακώσει και να κοπεί εύκολα.

Βαθμολογία κοινού: 9/10

 

 

http://thegreenmixer.com/2012/09/13/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%BA-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%85/#more-786

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *