Creta Carob

 Μια συνταγή για να μη στερηθούμε ποτέ τη σοκολάτα, ακόμα και τις μέρες της νηστείας.

ΥΛΙΚΑ

  • 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 ml. σπορέλαιο
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 450 ml νερό
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • Αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.γ. σόδα
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 90 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

 

 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το σπορέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και αφού πάρουν μια πιο ανοιχτή απόχρωση προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί που πρώτα το έχουμε αλείψει με σπορέλαιο και το έχουμε πασπαλίσει ελαφρά με αλεύρι και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Όταν κρυώσει εντελώς μπορούμε να το κόψουμε και να το σερβίρουμε πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *