Σουφλέ σοκολάτας από τις “Συνταγές Πάνος” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα πραγματικά υπέροχο, γνήσιο σουφλέ από Γάλο chef. Η συνταγή είναι ακριβείας, και γίνετε μόνο με ζυγαριά για να έχετε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα. Η συνταγή ήταν διαφορετικής ποσότητας υλικών, και την έφτιαξα για 6 μερίδες σουφλέ, ώστε να μπορούμε να την φτιάξουμε όλοι μας.

Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το SintagesPanos.

Υλικά για 6 σουφλέ:
376 γρμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
68 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
68 γρμ. βούτυρο
196 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

6 κρόκους από μεγάλα αυγά (136 γρμ.)
224 γρμ. ασπράδι αυγού (6 αυγά περίπου)
270 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο
14 γρμ. αλάτι

Εκτέλεση:
1. Αλείφουμε εσωτερικά με ελάχιστο βούτυρο τις κούπες για σουφλέ, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη κρυσταλλική, και τις γυρνάμε να κολλήσει η ζάχαρη παντού. Αδειάζουμε την ζάχαρη στην επόμενη κούπα, και ούτω καθεξής.
2. Αναμιγνύουμε καλά αλεύρι, βούτυρο, και αλάτι.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα με 145 γρμ. από την ζάχαρη, και ρίχνουμε το μίγμα αλεύρι.
4. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθούν, και να πήξει φτιάχνοντας μια απαλή κρέμα.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
6. Προσθέτουμε τους κρόκους, και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθούν, για να μην μας ψηθούν οι κρόκοι. Το αδειάζουμε σε καθαρό μπολ, και το αφήνουμε να κρυώσει.
7. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη, (50 γρμ.) σε σφιχτή μαρέγκα.
8. Ενσωματώνουμε καλά λίγη-λίγη, με το μίγμα σοκολάτας.
9. Αδειάζουμε το μίγμα στα πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ, γεμίζοντας μέχρι επάνω στο χείλος.
10. Με ένα μαχαίρι, κόβουμε την κρέμα, επιφανειακά ίσα με το χείλος τις φόρμας. Σκουπίζουμε εξωτερικά τις φόρμες αν λερώθηκαν.
11. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C. για 17 λεπτά.
12. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, και τα τοποθετούμε όπως είναι με το φορμάκι, σε πιατάκι. Με ένα κουτάλι ανοίγουμε βαθιά τρύπα στη μέση του σουφλέ, και γεμίζουμε με κρεμ ανγκλέζ.
Σερβίρονται ζεστά.

Σημείωση:

Τα 17 λεπτά ψήσιμο, θα μας δώσει ένα σουφλέ υγρό εσωτερικά. Εάν επιθυμείτε ένα πιο σφιχτό σουφλέ, ψήστε για 18-19 λεπτά.

Κρεμ ανγκλέζ:

Υλικά για 250 γρμ. κρέμα:
120 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες
55 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια φασόλι, ή 1 στικ βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
2 κρόκους αυγών
40 γρμ. ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

1. Σχίζουμε με ένα μαχαιράκι το φασόλι βανίλια στη μέση, και παίρνουμε τα σποράκια.
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα, την κρέμα, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, (σποράκια και φασόλι) και το αλάτι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσει το μείγμα στο σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε το σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη. Με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα της κρέμας μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα, για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού.
3. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς με κουτάλι, μέχρι το μείγμα να πήξει και να φτάσει στους 75-80 C.
4. Την σουρώνουμε από ψιλό σινουά.

Δείτε στο video πως φτιάχνεται.

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kNqHPmKwmEk

 

http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2014/02/blog-post_19.html#more

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *