Creta Carob

Χρόνος: 10 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Μια συνταγή για να φτιάξετε σπιτικές σοκολάτες με μπισκότα και σταφίδες.Εύκολα, με 5 μόνο υλικά, γρήγορα, σε 3 κινήσεις έτοιμες σε 10′ για το ψυγείο. Μόλις παγώσουν απολαύστε τες μαζί με τα μικρά αλλά και … μεγάλα παιδιά.

Υλικά συνταγής

 

  • 150 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια [κουβερτούρα]
  • 80 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. [1/2 τενεκεδάκι] ζαχαρούχο γάλα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Θρυμματίστε με το χέρι τα μπισκότα. Τοποθετείτε και στρώνετε καλά, αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι 23 εκατοστών.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλι σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα, τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν και γίνει ένας σοκολατένιος πηχτός χυλός. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μπισκότα και τις σταφίδες ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
  3. Χύνετε το μείγμα στο ταψάκι το βάζετε στο ψυγείο και μόλις κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/spitikes-sokolates-biskota-ke-stafides/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *