Τάρτα σοκολάτας, κλασική αλλά αξεπέραστη από το cookoo.gr!!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σιγουρέψου ότι έχεις:

Για τη ζύμη:
150 γρ. αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
15 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. Βιτάμ
1 κρόκο αβγού
Για τη γέμιση:
300 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. Βιτάμ
4 αβγά και 1 κρόκο αβγού
100 γρ. Ζάχαρη

 

Ξεκινάμε!
1Για τη ζύμη:
2Ζύμωσε όλα τα υλικά και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο τυλιγμένη ζεστά σε μεμβράνη.
3Άλειψε με Βιτάμ και αλεύρωσε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκ.
4Άνοιξε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο και άπλωσέ το στη φόρμα, ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
5Ψήσε για 15 λεπτά «τυφλά» -όχι με μαντήλι στα μάτια, αλλά καλύπτοντας τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζοντας με φασόλια-, για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας καθώς ψήνεται. Στη συνέχεια, αφαίρεσε τα φασόλια και ψήσε για άλλα 15 λεπτά.
6Για τη γέμιση:
7Λιώσε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και, όταν αρχίσει να λιώνει, κόψε το Bιτάμ σε μικρά κομμάτια και το βάλ’ το να λιώσει με την κουβερτούρα. Μετά προσθέτεις και την κρέμα γάλακτος.
8Σε άλλο μπαιν-μαρί, χτύπησε τα αβγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη συνεχώς με σύρμα μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν (η θερμοκρασία του μείγματος πρέπει να είναι γύρω στους 40°C.
9Ανακάτεψε πολύ καλά τα δύο μείγματα, γέμισε με αυτά την τάρτα και ψήσ’ τη «τυφλά» για περίπου 12 λεπτά σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 160°C, ώστε να σφραγίσει την υγρασία έξω από τη γέμιση και να μείνει τραγανή.
10Σερβίρεις αφού κρυώσει, για να μην έχουμε καμένες γλώσσες.
Καλή όρεξη!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

http://cookoo.gr/γλυκά/τάρτα-σοκολάτας

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *