Tάρτα σοκολάτας με μπανάνες από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εύκολη και σοκολατένια τάρτα έχουμε σε αυτήν τη συνταγή.

 
  • 1 δόση κρέμα σοκολάτας (δες τη συνταγή στο τελος)
  • 3 μπανάνες σε φέτες
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ.σ. άχνη, με 2 κ.σ. κακάο και 1 βανίλια σε σαντιγί

Ζύμη τάρτας

125 γρ . βούτυρο
100 γρ . ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
200 γρ . αλεύρι
2 κ . γ . Μπέκιν Πάουντερ

Με το αλεύρι , μπεκιν , αυγό , βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει . Την ΄ψήνουμε στους 180ο αφού την τρυπήσουμε με το πιρούνι καλά μέχρι να ροδίσει.

Οδηγίες

  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη τάρτας σύμφωνα με τη συνταγή και την ψήνουμε.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τη συνταγή
  3. Αφού έχουμε αφήσει τη ζύμη να κρυώσει, γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα σοκολάτας.
  4. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
  5. Στολίζουμε με τις μπανάνες και τη σαντιγί, όπως μας αρέσει. Μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε και μπανάνες μέσα στην κρέμα μας.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Χρησιμοποιώ τη φυτική κρέμα γάλακτος στο χάρτινο κουτί.
  • Τις μπανάνες ή τις ραντίζουμε με λεμόνι ή φτιάχνουμε λίγο ζελέ ταχείας πήξεως και αφού τις έχουμε στολίσει, τις αλείφουμε για να μείνουν λευκές.

 

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 2,5 κούπες γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Μισή κούπα ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
  • 4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
  • 1 βανίλια ή ένα φασόλι βανίλια χωρισμένη στη μέση και μέσα στο γάλα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το γάλα.
  2. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη και το κορν φλάου και το βάζουμε πάνω στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα φλιτζάνι κρέμα, αν θέλουμε να κάνουμε την εκδοχή που λέω παρακάτω.
  4. Ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
  5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκόζη ή το μέλι και το ποτό. Η κρέμα είναι έτοιμη, ακόμα και όταν κρυώσει είναι ελαστική και δεν γίνεται σκληρή όπως γνωρίζουμε.

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/tarta-sokolatas-me-mpananes.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *