Tάρτα σοκολάτας με μπανάνες από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !
Μια εύκολη και σοκολατένια τάρτα έχουμε σε αυτήν τη συνταγή.
- 1 δόση κρέμα σοκολάτας (δες τη συνταγή στο τελος)
- 3 μπανάνες σε φέτες
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 2 κ.σ. άχνη, με 2 κ.σ. κακάο και 1 βανίλια σε σαντιγί
Ζύμη τάρτας
125 γρ . βούτυρο
100 γρ . ζάχαρη
1 βανίλια
1 αυγό
200 γρ . αλεύρι
2 κ . γ . Μπέκιν Πάουντερ
Με το αλεύρι , μπεκιν , αυγό , βανίλια και βούτυρο κάνουμε την ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να κρυώσει . Την ΄ψήνουμε στους 180ο αφού την τρυπήσουμε με το πιρούνι καλά μέχρι να ροδίσει.
Οδηγίες
- Φτιάχνουμε τη ζύμη τάρτας σύμφωνα με τη συνταγή και την ψήνουμε.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας σύμφωνα με τη συνταγή
- Αφού έχουμε αφήσει τη ζύμη να κρυώσει, γεμίζουμε την τάρτα μας με την κρέμα σοκολάτας.
- Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις ραντίζουμε με λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
- Στολίζουμε με τις μπανάνες και τη σαντιγί, όπως μας αρέσει. Μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε και μπανάνες μέσα στην κρέμα μας.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Λίγα μυστικά ακόμα
- Χρησιμοποιώ τη φυτική κρέμα γάλακτος στο χάρτινο κουτί.
- Τις μπανάνες ή τις ραντίζουμε με λεμόνι ή φτιάχνουμε λίγο ζελέ ταχείας πήξεως και αφού τις έχουμε στολίσει, τις αλείφουμε για να μείνουν λευκές.
Για την κρέμα σοκολάτας
- 2,5 κούπες γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ
- Μισή κούπα ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγών
- 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
- 4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι
- 1 βανίλια ή ένα φασόλι βανίλια χωρισμένη στη μέση και μέσα στο γάλα
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα.
- Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε τους κρόκους , τη ζάχαρη και το κορν φλάου και το βάζουμε πάνω στη φωτιά.
- Ρίχνουμε το ζεστό γάλα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ζωηρά το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αφαιρέσουμε ένα φλιτζάνι κρέμα, αν θέλουμε να κάνουμε την εκδοχή που λέω παρακάτω.
- Ρίχνουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το βούτυρο, τη γλυκόζη ή το μέλι και το ποτό. Η κρέμα είναι έτοιμη, ακόμα και όταν κρυώσει είναι ελαστική και δεν γίνεται σκληρή όπως γνωρίζουμε.
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/tarta-sokolatas-me-mpananes.html
Αφήστε μια απάντηση