Ανάποδη τάρτα με λεμόνι και σοκολάτα, από την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας25 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος20 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 8 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:
  • 2 λεμόνια
  • 4 αυγά
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 80γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ
  • 1 ζύμη για τάρτα
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220⁰C βαθμούς.
  • Βγάλτε το ξύσμα από τα λεμόνια και τον χυμό. Μέσα σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό, την ζάχαρη και το αλεύρι με το σύρμα.
  • Σε μια αντικολλητική ταρτιέρα (28 εκ) αλείψτε με λίγο βούτυρο λιωμένο και βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το βούτυρο προσθέστε το μείγμα στον πάτο.
  • Καλύψτε με την ζύμη. (οτι περισσεύει το γυρνάμε από πάνω). Ψήστε για 20 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ προετοιμάζετε την ganage ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος.
  • Εκτός φωτιάς προσθέστε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Είναι έτοιμη όταν γίνει λεία και γυαλιστερή.
  • Όταν βγει η τάρτα μας περιχύνουμε με την ganage.

 

Η Συμβουλή του Σεφ:
Βουτυρώστε πολύ καλά τη φόρμα για να μη κολλήσει η κρέμα λεμόνι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *