Ατομικά ταρτάκια με σοκολάτα και μπισκότα από την Nestle και τις “Γλυκές Συνταγές”


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Χρόνος ψησίματος 20 Λεπτά

Μερίδες Για 6 άτομα

Υλικά:
Για τη Ζύμη τάρτας
50γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
125γρ. βούτυρο
75γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
250γρ. αλεύρι

σκεύη για τάρτακια, 13cm διάμετρος

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τη γέμιση
260γρ. κουβερτούρα NESTLE DESSERT
60γρ. Βούτυρο
5 μπισκότα κανέλας (speculoos)
200ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200⁰C βαθμούς.Για τη ζύμη: Λιώστε 50γρ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί η το φούρνο μικροκυμάτων, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ανοίχτε το φύλλο. Κόψτε το σε 6 μερίδες και τοποθετήστε το σε σκεύη για ταρτάκια (αφού τα έχετε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει). Τοποθετήστε από πάνω χαρτί ψησίματος (και φασόλια για μην φουσκώσει η ζύμη) και ψήστε για 15’. Αφαιρέστε το χαρτί και ψήστε για ακόμα 3-4’.Για τη γέμιση: Σε ένα γυάλινο μπολ λιώστε 60γρ. κουβερτούρας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό σε μεσαία ένταση. Προσθέστε το βούτυρο αφού έχει μαλακώσει και τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε. Μοιράστε το μίγμα στα 6 ταρτάκια και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά.Σ’ενα μπολ κόψτε σε κομματάκια την υπόλοιπη κουβερτούρα (200γρ.), βράστε τη κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη στην κουβερτούρα. Αφήστε για 5’ και στη συνέχεια ανακατέψτε. Ρίξτε το μίγμα στα ταρτάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πηγή: www.glikessintages.gr

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *