Ατομικές τάρτες με Ganache σοκολάτας και φράουλες, από την Αργυρώ μας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη τάρτα σοκολάτας. Φτιάξτε την και ξεχάστε τα ζαχαροπλαστεία!

 

1 δόση ζύμη για τάρτες Βλέπε στην Εκτέλεση)

Για τη γέµιση:

250 γραμμ. Μαρμελάδα Φράουλα Fytro

300 γραμμ. Κουβερτούρα

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ

 

Εκτέλεση
Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές     (Πατήστε το παρακάτω link) http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AD%CF%82

ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα. (Πατήστε το παρακάτω link)

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B6%CF%8D%CE%BC%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανοίγουµε τη ζύµη σε λεπτό φύλλο πάχους 0,5 εκ. και κόβουµε 6 δίσκους για ατοµικές ταρτιέρες. Βουτυρώνουµε τις ταρτιέρες. Απλώνουµε κάθε δίσκο ζύµης σε ατοµική ταρτιέρα. Στρώνουµε τις άκρες, τρυπάµε µε πιρούνι την επιφάνεια και παγώνουµε.

Ψήνουµε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές.

Αφού ψηθούν οι τάρτες ισοµοιράζουµε τη µαρµελάδα, την απλώνουµε στις τάρτες και συνεχίζουµε το ψήσιµο για 3΄. Αφήνουµε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουµε τη σοκολάτα σε µπολ, προσθέτουµε το βούτυρο και το αλάτι. Βάζουµε την κρέµα σε κατσαρόλα και την αφήνουµε να έρθει σε σηµείο βρασµού. Περιχύνουµε τη σοκολάτα µε την κρέµα. Αφήνουµε 1΄ και έπειτα ανακατεύουµε µε σπάτουλα µέχρι να γυαλίσει και να πυκνώσει ελαφρά το µείγµα. Αφήνουµε λίγο να κρυώσει η ρευστή σοκολάτα.

Ισοµοιράζουµε τη σοκολάτα στις τάρτες. Τις βάζουµε στο ψυγείο και τις αφήνουµε το λιγότερο για 2 ώρες, µέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέµα.

Γαρνίρουµε τις τάρτες µε φρέσκες φράουλες και πασπαλίζουµε µε λίγη άχνη

Mερίδες: 5
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά

 

http://www.argiro.gr/Recipe/%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-ganache-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%82

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *