Σοκολατένιες τάρτες με πανεύκολη κρέμα καραμέλας και ψητά φουντούκια-Chocolate Caramel Tart and roasted nuts Recipe, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την καραμέλα είναι κλασικός και αγαπημένος! Σε αυτή τη συνταγή η βελούδινη καραμέλα πλημμυρίζει μια τραγανή βάση τάρτας από σοκολάτα!

Για τη ζύμη:

  • 80 γρ. βούτυρο, από το ψυγείο, κομμένο σε κυβάκια
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
  • 175 γρ. αλεύρι 40 γρ. κακάο

Chocolate Caramel Tart and roasted nuts Recipe, food photography, styling, συνταγή, τάρτα, καραμέλας, ζύμη σοκολάτας, κακάο, απλή κρέμα καραμέλας, φουντούκια. cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Για τη γέμιση:

  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ ψημμένα φουντούκια

Εκτέλεση
Για τη ζύμη της τάρτας

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν.
  • Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Bάζουμε τη ζύμη σε μια ατομικές φόρμες τάρτας  που έχουμε βουτυρώσει και την ανοίγουμε σιγά – σιγά με τα μήλα των δαχτύλων μας, ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια της φόρμας και τα τοιχώματα.
  • Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη (ειδική για ψήσιμο) και τη γεμίζουμε με ξερά φασόλια ή ρύζι. Τ
  • ην ψήνουμε για 20 λεπτά, έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη με τα φασόλια ή το ρύζι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  • Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την Γέμιση Καραμέλας

  • Βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 – 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα με σκούρο ξανθό χρώμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, απλώνουμε πάνω από την προψημένη ζύμη της τάρτας, στολίζουμε με ψημμένα φουντούκια και σερβίρουμε

Chocolate Caramel Tart and roasted nuts Recipe, food photography, styling, συνταγή, τάρτα, καραμέλας, ζύμη σοκολάτας, κακάο, απλή κρέμα καραμέλας, φουντούκια. cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

For the dough

  • 80 g. butter straignt from the refrigerator, cut into cubes
  • 65 g. castor sugar
  • 2 eggs
  • 175 g. flour
  • 40 g. cocoa

For the filling:

  • 160 g. brown sugar
  • 80 g. butter
  • 100 g. cream 35% fat
  • 100 g. baked nuts

Chocolate Caramel Tart and roasted nuts Recipe, food photography, styling, συνταγή, τάρτα, καραμέλας, ζύμη σοκολάτας, κακάο, απλή κρέμα καραμέλας, φουντούκια. cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Directions
Fot the Dough

  • Put all ingredients in a bowl and knead thoroughly with your hands until combined.
  • Leave the dough in the refrigerator for at least 1 hour. Preheat oven at 170 ° C.
  • Put  the dough into well buttered tart molds and use your fingers to open it slowly so that is covers the entire surface of the tart mold.
  • Cover with baking  film and fill with dried beans or rice.
  • Bake for 20 minutes, then remove the film with the beans or rice and continue baking  for another 10 minutes.
  • Leave it aside to cool down.

For the Caramel Filling

  • Place sugar, butter and cream in a saucepan and boil for 10-15 minutes, stirring with a wooden spoon until it becomes a thick mixture with a dark blonde color.
  • Remove from heat, fill the prebaked tart dough, add the nuts and serve.

Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/04/06/chocolate-caramel-tart-and-roasted-nuts-recipe/

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *