Τάρτα σοκολάτας με σύκα – Chocolate Tart with Figs, by Akis and akispetretzikis.com!

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Για τη βάση

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 140 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο για άλειμμα
  • 2 κ.σ. νερό (αν ή ζύμη είναι πολύ σφιχτή)

Για τη γκανάζ

  • 375 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη
  • 75 γρ. ανάλατο βούτυρο

Για τα σύκα

  • 3 σύκα, σε φέτες
  • 100 γρ. μέλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμο ταψί 12 x 36 εκ.
  • Φτιάχνουμε τη βάση της τάρτας μας πατώντας ΕΔΩ.

Για τη γκανάζ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να αναμειχθούν, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο.
  • Ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει το μείγμα μας.

Για τα σύκα

  • Κόβουμε 3 σύκα σε φέτες.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε για 30” στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt (αλλιώς σε ένα κατσαρολάκι).
  • Απλώνουμε τις φέτες σύκων στην τάρτα μας και τις αλείφουμε βουτώντας μ’ ένα πινέλο στο μέλι μας.

Chocolate Tart with Figs

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

45 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method

For the dough

  • Grease a 12×36 cm rectangular pan.
  • Prepare the dough for the tart shell.

For the ganache

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Place a saucepan over medium heat.
  • Add the heavy cream, bring to a boil and immediately remove from heat.
  • Chop the chocolate couverture in to pieces and transfer to a bowl.
  • Add the heavy cream and let it sit for 2-3 minutes, until the chocolate melts.
  • Whisk to combine and gradually add the butter.
  • Pour filling in to the baked tart shell and refrigerate for 2 hours, until it chills and becomes firm.

For the figs

  • Cut the figs in to wedges.
  • Pour the honey into a bowl and put in microwave, set at 700 watt, for 30″ (otherwise heat the honey in a pot).
  • When the tart has chilled, arrange the figs nicely on the surface and with a paintbrust sprinkle them with honey.
 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *