Δροσερό γλυκό με φράουλες και σοκολάτα από την “Αλλατίνη – Χειρονομία αγάπης” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά
Για την κρούστα
1 ½ φλιτζάνι θρυμματισμένα πτι-μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα
1/4 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο 
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

 


Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
230 γρ. κρέμα τυριού
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
10 φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί .
Για την κρούστα:
Σε ένα μπολ ρίξτε τα θρυμματισμένα μπισκότα ,το λιωμένο βούτυρο και το κακάο και ανακατεύετε μέχρι να συνδυαστούν καλά όλα σας τα υλικά . Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σας μέσα στο ταψί που έχετε προετοιμάσει και βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά .
Για τη γέμιση:
Στο μίξερ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να δημιουργήσει μικρές κορυφές . Βάλτε την σε ένα μπολ στο ψυγείο να παγώσει.
Στο μίξερ , ρίξτε την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει απαλή. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη ,την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίστε το χτύπημα.
Βγάλτε την κρέμα από το ψυγείο και ρίξτε την μέσα στην κρέμα τυριού σιγά-σιγά ( ρίξτε πρώτα το 1/3 της κρέμα σας, ανακατέψτε και στην συνέχεια ρίξτε και το υπόλοιπο).
Χύστε το μείγμα της κρέμας σας στην κρούστα. Λειάνετε την κορυφή της κρέμας με μια σπάτουλα και τακτοποιήστε τις φράουλες στην κορυφή του γλυκού σας.
Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για περίπου 3 με 4 ώρες .Όταν θα είναι έτοιμο το γλυκό σας πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *