Έξτρα σοκολατένια τάρτα από την αγαπημένη Αλεξία Αλεξιάδου † , και το Realfood!

12 μερίδες
Χρόνος ετοιμασίας 40΄ συν χρόνος στο ψυγείο

Υλικά


30 μπισκοτάκια σοκολάτας σκουρόχρωμα τύπου ορεο
4-5 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 φάκελο για κρέμα σοκολάτας (ΟΧΙ στιγμής) τύπου άνθος αραβοσίτου
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
3 έξτρα μεγάλα αυγά χωρισμένα ή 4 μέτρια
1/2 κούπας ζάχαρη και 3 κουταλιές εξτρά
2 κούπες γάλα εβαπορέ αραιωμένο με 1 κούπα νερό
2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 6 κουταλιές άχνη και 1 βανίλια σε σαντιγί
2-4 κουταλιές λικέρ τύπου Τία Μαρία

60 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη με τρίφτη λαχανικών

 

Εκτέλεση

1. Θρυμματίστε τα μπισκότα στο μπλέντερ (αν είναι γεμιστά με κρέμα μην βάλετε βούτυρο) αλλιώς προσθέστε το βούτυρο να γίνουν μείγμα σαν «πάστα». Στρώστε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ 30 επί 25 εκ. Βάλτε το στο ψυγείο.
2. Χτυπήστε σε κατσαρόλα τα κροκάδια με τη ζάχαρη και την σκόνη από το φάκελο για την κρέμα (βραστή κι ΟΧΙ στιγμής) σοκολάτας. Ρίξτε το γάλα, λίγο, λίγο ανακατεύοντας και βάλτε επάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να πήξει η κρέμα και να καλύπτει το κουτάλι. Ρίξτε κι ανακατέψτε το λικέρ. Αφήστε να κρυώσει καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη. Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ τα ασπράδια με τις 3 κουταλιές εξτρά ζάχαρη σε μαρέγκα πηκτή. Χτυπήστε μετά την σαντιγί στο μίξερ να πήξει.
3. Ανακατέψτε στην κρύα σοκολατένια γέμιση τη μισή σαντιγί και κατόπιν πολύ απαλά τη μαρέγκα. Στρώστε τη σοκολατένια κρέμα επάνω από την βάση μπισκότου μέσα στο πυρέξ. Καλύψτε με την υπόλοιπη σαντιγί. Αφήστε μερικές ώρες στο ψυγείο να πήξει. Τρίψτε επάνω σοκολάτα ή βγάλτε όμορφα καρουλάκια με τον καθαριστή λαχανικών. 

 

https://www.facebook.com/realfoodalexia/photos/a.383437135040544.108958.228411203876472/828261700558083/?type=1&permPage=1

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *