Νηστίσιμη σοκολατένια τάρτα φουντουκιού – Vegan chocolate hazelnut tart by the Veggie sisters!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια σοκολατένια τάρτα με πολύ πολύ φουντούκι! Νομίζω ότι είναι περιττό να πω πόσο υπέροχος είναι ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι! Είναι πράγματι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Φτιάξτε την κ είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε. Εμείς την φτιάξαμε μαζί με τον Κωστή κ σε 24 ώρες την είχαμε κατασπαράξει. Είμαστε κ οι 2 λιχούδηδες βλέπετε. Δεν επιβιώνουν τα γλυκά στο σπίτι για πολύ…

Πριν σας αποχαιρετήσω να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την αγάπη κ την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε! Η χαρά μας δεν περιγράφεται, όταν μας ενημερώνετε με ένα απλό σχόλιο ή και με φωτογραφίες για την επιτυχία που είχε μια συνταγή μας. Πραγματικά μας φτιάχνετε την μέρα! Φιλάκια πολλά κ να περάσετε όμορφα το διήμερο! Μουάτς!

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 23 cm:
για την βάση:
125 γρ. βούτυρο
320 γρ. αλεύρι γοχ  (κοσκινισμένο)
2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη
4 κ.σ. (52 γρ.) παγωμένο νερό
για την γέμιση:
1 φλ.( 140 γρ.) ωμά φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
250 ml κρέμα σόγιας
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Εκτέλεση:
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το βούτυρο κομματιασμένο κ τη ζάχαρη. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Προσθέτω το νερό. Πλάθω τη ζύμη κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας. Μεταφέρω στην ταρτιέρα κ με ένα πηρούνι κάνω τρύπες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά. Την βγάζω κ αφήνω να κρυώσει.
Για την γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω την λιωμένη κουβερτούρα. Την ανακατεύω καλά με την κρέμα σόγιας κ την άχνη.  Στο τέλος ρίχνω τα αλεσμένα φουντούκια κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το αδειάζω στην ψημένη βάση που περιμένει απλωμένη στην ταρτιέρα. (πρέπει να έχει κρυώσει). Την ισιώνω με μια μαρίζ, γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα φουντούκια κ ξύσματα κουβερτούρας κ την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Καλή σας απόλαυση!

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

http://theveggiesisters.gr/sokolatenia-tarta-fountoukiou/

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Vegan chocolate hazelnut tart

Good morning, dear friends! One more week is at its end and we will serve another yummy dessert! A vegan chocolate hazelnut tart. I guess there is no need to tell you that chocolate and hazelnut is an irresistible combo. They are made for each other! I am sure you will love it! Try it and let me know how you liked it! I made it with my hubby and we devoured it in less than 24 hours! We have a strong sweet tooth! Desserts dont last long in our house!

Before I say goodbye I would like to thank you once again for your love and support! Our joy is beyond description. You make our day whenever you send us a comment or pic of a recipe you made. Thank you, guys! Have a lovely weekend! Kisses and hugs!

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Ingredients (for a 23cm tart pan) :
for the crust:
125 gr. vegan butter
320 gr. all purpose flour (sieved)
2 Tbsp (30 gr.) sugar
4 Tbsp (52 gr.) cold water
for the filling:
1 cup ( 140 gr.) raw hazelnuts, ground
120 gr. dark chocolate, melted
250 ml soy cream
2 1/2 Tbsp powdered sugar

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Σοκολατένια τάρτα φουντουκιού

Instructions:
For the crust: In a bowl place flour. Make a hole in the middle and add butter cut to pieces and sugar. Knead the ingredients with your hands until butter is absorbed. Pour the water. Knead the dough and shape it into a ball. Cover the dough with a plastic wrap and put it in the fridge for an hour. When the filling is ready, roll dough and transfer to the tart pan. Make holes with a fork. Bake in preheated oven at 180 C for about 30 minutes. Allow to cool.
For the filling:  In a bowl place melted chocolate. Combine it with soy cream and powdered sugar. At the end fold in ground hazelnuts. Stir until well combined. Empty the filling onto the cold crust. Even it with a spatula and top with coarsely ground hazelnuts and chocolate shavings. Put in the fridge and allow to cool for about 2 hours before serving.Enjoy!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *