Μια σοκολατένια τάρτα με πολύ πολύ φουντούκι! Νομίζω ότι είναι περιττό να πω πόσο υπέροχος είναι ο συνδυασμός σοκολάτα-φουντούκι! Είναι πράγματι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Φτιάξτε την κ είμαι σίγουρη ότι θα την απολαύσετε. Εμείς την φτιάξαμε μαζί με τον Κωστή κ σε 24 ώρες την είχαμε κατασπαράξει. Είμαστε κ οι 2 λιχούδηδες βλέπετε. Δεν επιβιώνουν τα γλυκά στο σπίτι για πολύ…
Πριν σας αποχαιρετήσω να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για την αγάπη κ την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε! Η χαρά μας δεν περιγράφεται, όταν μας ενημερώνετε με ένα απλό σχόλιο ή και με φωτογραφίες για την επιτυχία που είχε μια συνταγή μας. Πραγματικά μας φτιάχνετε την μέρα! Φιλάκια πολλά κ να περάσετε όμορφα το διήμερο! Μουάτς!
Υλικά για ταρτιέρα διαμέτρου 23 cm:
για την βάση:
125 γρ. βούτυρο
320 γρ. αλεύρι γοχ (κοσκινισμένο)
2 κ.σ. (30 γρ.) ζάχαρη
4 κ.σ. (52 γρ.) παγωμένο νερό
για την γέμιση:
1 φλ.( 140 γρ.) ωμά φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί
250 ml κρέμα σόγιας
2 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Για την βάση: Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι. Κάνω μια λακούβα στη μέση κ ρίχνω το βούτυρο κομματιασμένο κ τη ζάχαρη. Δουλεύω με τα χέρια μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Προσθέτω το νερό. Πλάθω τη ζύμη κ δημιουργώ μια μπάλα. Τυλίγω με μεμβράνη πλαστική κ τη βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά ανοίγω με πλάστη τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας. Μεταφέρω στην ταρτιέρα κ με ένα πηρούνι κάνω τρύπες. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 30 λεπτά. Την βγάζω κ αφήνω να κρυώσει.
Για την γέμιση: Σε ένα μπολ βάζω την λιωμένη κουβερτούρα. Την ανακατεύω καλά με την κρέμα σόγιας κ την άχνη. Στο τέλος ρίχνω τα αλεσμένα φουντούκια κ ανακατεύω ώσπου να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Το αδειάζω στην ψημένη βάση που περιμένει απλωμένη στην ταρτιέρα. (πρέπει να έχει κρυώσει). Την ισιώνω με μια μαρίζ, γαρνίρω με χοντροκοπανισμένα φουντούκια κ ξύσματα κουβερτούρας κ την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Καλή σας απόλαυση!
Αφήστε μια απάντηση