Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Νηστεύεις. Έχεις πήξει στον χαλβά και σου λείπουν τα σοκολατένια γλυκά, αυτές οι γεμάτες σοκολάτα κουταλιές που σε κάνουν ευτυχισμένο. Don’t worry. Αυτή η νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι δεν θα ξεγελάσει απλά την λιγούρα σου. Θα σε γεμίσει ευτυχία, αυτήν την ευτυχία που μόνο ένα σοκολατένιο γλυκό μπορεί να σου προσφέρει…


Η γέμιση της τάρτας μας, βελούδινη,  ανάλαφρη και με άρωμα πορτοκαλιού, θα καλύψει οποιοδήποτε στερητικό σύνδρομο έπαθες κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Και το καλύτερο? Φτάνει μόνο μία κουβερτούρα Nestlé Dessert  (200 γρ.) για να φτιάξεις ολόκληρη την τάρτα και ακόμα 3 μόνο υλικά.

Όσο για την ζύμη; Τραγανή λόγω του θρυμματισμένου αμυγδάλου και νόστιμη λόγω του ελαιόλαδου και του χυμού πορτοκαλιού, είναι η τέλεια βάση για την to-die-for σοκολατένια γέμιση. Τα καραμελωμένα φουντούκια προσθέτουν μια extra τραγανή υφή αλλά και μια πικρόγλυκη γεύση που σε κάνει να τα αναζητάς σε κάθε κουταλιά.

Απολαύστε την κατά τη διάρκεια της νηστείας και κρατήστε την συνταγή γιατί σίγουρα θα αναζητήσετε την γεύση της και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα. 

Νηστίσιμη Τάρτα Σοκολάτας με Ταχίνι

  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Υλικά για την ζύμη (για ταρτιέρα 22 εκ.)

  • 50 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. αμύγδαλα λευκά

Υλικά για την γέμιση

Υλικά για τα φουντούκια

  • 150 γρ. φουντούκια ανάλατα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό

Εκτέλεση

1) Ξεκινάμε με την ζύμη της τάρτας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170oC. Βάζουμε σε ένα μούλτι τα αμύγδαλα με 1 κουταλιά της σούπας από την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

2) Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

3) Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι κοσκιννισμένο και την πούδρα του αμυγδάλου και ανακατεύουμε πολύ καλά, στην αρχή με μία κουτάλα και στη ζυνέχεια με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

4) Κόβουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας και βάζουμε ενδιάμεσα την ζύμη. Την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα και λίγο μεγαλύτερο από την διάσταση της ταρτιέρας.

5) Ξεκολλάμε την μία λαδόκολλα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω στην ταρτιέρα και ξεκολλάμε την δεύτερη λαδόκολλα. Στρώνουμε τη ζύμης μέσα στην ταρτιέρα και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει.

6) Τρυπάμε όλη την επιφάνεια (και τα πλαϊνά) με ένα πηρούνι. Καλύπτουμε την ζύμη με μεμβράνη, τη γεμίζουμε με βάρος (φασόλια ή ρύζι). Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε τη μεμβράνη με το βάρος.

7) Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει καλά η ζύμη μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

8) Συνεχίζουμε με την γέμιση. Βάζουμε σε μπαιν μαρί την κουβερτούρα Nestlé Dessert (200 γρ.) να λιώσει.

9) Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το μέλι. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το ταχίνι και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως.

10) Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γέμιση της σοκολάτας και μεταφέρουμε με προσοχή στο ψυγείο. Αφήνουμε για 2 ώρες να παγώσει καλά.

11) Όσο περιμένουμε, φτιάχνουμε τα καραμελωμένα φουντούκια. Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία μικρή κατσαρόλα, την ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

12) Μόλις τα φουντούκια καραμελώσουν, τα μεταφέρουμε και τα απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.

13) Μόλις κρυώσει η τάρτα μας, σπάμε τα φουντούκια με το χέρι και διακοσμούμε στο κέντρο της τάρτας.

#LoveOnly,
Madame Ginger


Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά. 

http://www.madameginger.com/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/glyka/sokolata/%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%AF%CE%BD%CE%B9/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


2 απαντήσεις στο “Νηστίσιμη τάρτα σοκολάτας με ταχίνι, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!”

  1. Ο/Η Κωνσταντινος λέει:

    Συγχαριτηρια,ειναι πανευκολη και υπεροχη!
    Εγω την εκανα με αλευρι χωρις γλουτενη και δεν ειχα προβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *