Σοκολατένια τάρτα με κρέμα σοκολάτας και κεράσια από την Μπέττυ και το “Taste of Life by Betty” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Άνοιξη , κεράσια , φρούτα…και μπόλικη σοκολάτα….όλα τα καλά μαζί σε μια τάρτα που ξετρελαίνει όλους όσους τη δοκιμάζουν . Έχει μια βάση κακάο τριφτή και χορταστική και μια γέμιση που θυμίζει σοκολατόπιτα και ανάμεσα σκορπισμένα κερασάκια . Τα κερασάκια μπορεί να είναι φρέσκα ή αποξηραμένα ή γλυκό κομπόστα…το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό κι αν μάλιστα “ενισχύσουμε” το κομμάτι μας με σιρόπι κεράσι ή σοκολάτα τότε η κάθε μπουκιά γίνεται πραγματική απόλαυση…Δείτε τη :

tarta sokolatakerasi1
Υλικά :

Για τη βάση :
120 γρ. μαργαρίνη  σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. κακάο

Για τη γέμιση :
150 μαργαρίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες ή άλλο άρωμα σε υγρό ( εγώ έβαλα άρωμα ρούμι)
150 γρ . αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
150 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
1 χούφτα αποξηραμένα κεράσια ή 1 φλ . τσ. κεράσια κομπόστα ή φρέσκα χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση : Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο . Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν . Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλο λίγο . Προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού και αναδεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι ενώ στο τέλος χτυπάμε για λίγο  στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ . Τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο για μια τουλάχιστον ώρα . Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή φόρμα 24 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μίγμα για τη βάση . Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια και απλώνουμε το μίγμα αυτό σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας και στα τοιχώματα . Όταν την ετοιμάσουμε την τοποθετούμε στο ψυγείο και φτιάχνουμε τότε τη γέμιση : Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν- μαρί ή στα μικροκύματα . Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και το άρωμα . Όταν αφρατέψουν προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη και συνεχίζουμε το χτύπημα . Τέλος προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να οιμογενοποιηθούν όλα τα υλικά . Αδειάζουμε τότε τη γέμιση μέσα στη βάση που έχουμε ετοιμάσει και προσθέτουμε σκορπίζοντας ομοιόμορφα στην επιφάνεια τα κεράσια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για 40 λεπτά περίπου. Περιμένουμε να κρυώσει , κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε , συμπληρώνοντας κεράσια και σιρόπι αν το προτιμάμε ή πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βασισμένη σε συνταγή από το Νηστικό Αρκούδι : http://www.toarkoudi.gr/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9/

 

 

Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες στο : http://tasteoflife.com.gr/index.php/paradosiaka-glyka/1236-tarta-sokolata-krema-amygdalou-sokolatas-karasia

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *