fineti

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(20 ταρτάκια περίπου)

450 γρ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπαίν μαρί για τα ταρτάκια

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

180 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

85 γρ σοκολάτα γάλακτος

85 γρ σοκολάτα πραλίνα

30 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας μερέντα

60-70 βύσσινα (3-4 για κάθε ταρτάκι)

20 μικρές θήκες κάπκεικς από σιλικόνη

 

 

Βάλτε μια κουταλιά της σούπας λιωμένη κουβερτουρα στην θήκη από σιλικόνη και περιστρέψτε το έτσι ώστε η σοκολάτα να πάει παντού .

tart1

Αφήστε τα να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Αφήστε τα να κρυώσουν και να σφίξει καλά η σοκολάτα(όχι στο ψυγείο).

Βγάλτε τις θήκες σιλικόνης προσεχτικά από τα σοκολατένια ταρτάκια  σαν να ξεφλουδίζετε φρούτο .

Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος ( να φτάσει σε βρασμό).

Τραβήξτε από την φωτιά και ρίξτε μέσα τις σοκολάτες, το βούτυρο και την μερέντα.

Ανακατέψτε να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε μέσα στα ταρτάκια τα βύσσινα.

Ρίξτε το μείγμα της γκανάς στα ταρτάκια να μισοσκεπάσουν τα βύσσινα.

(εγώ χρησιμοποίησα κορνέ μιας χρήσης)

Αφήστε τα να σφίξουν.

Υπέροχα κεράσματα .

Η ξινή αρωματική γεύση του βύσσινου ισορροπεί την γλύκα  της σοκολάτας.

tart2

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=22918
 
 
 
 
tart3
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.