Τάρτες φράουλας με κρέμα βανίλιας- Strawberry Vanilla Bean Cream Tarts, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
H σημερινή συνταγή είναι μια βασική συνταγή για γλυκιά τάρτα που μπορείς να κάνεις όλο το χρόνο, διακοσμώντας κάθε φορά με φρούτα εποχής!
Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για τη σοκολατένια βάση τάρτας
Για την κρέμα βανίλιας
Υλικά
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- ¼ φλιτζάνι κορνφλάουρ
- 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φασόλι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος
- 4 κρόκοι αυγού
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- Φράουλες (ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο) για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Σιγοβράζουμε το γάλα, το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι, και τη βανίλια σε μέτρια προςχαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το αφήνουμε για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους αυγών με 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμαγάλακτος.
- Αδειάζουμε το μίγμα κρόκων πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση
- Το αφήνουμε για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Περνάμε την κρέμα μέσα από ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολ, για να την κάνουμε λεία και να βγάλουμε τυχόν γρομπαλάλια
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε
- Αφαιρούμε το φασόλι βανίλιας
- Γεμίζουμε κάθε τάρτα με κρέμα και διακοσμούμε με φρούτα
Click here for the chocolate tart base
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
- ¾ cup sugar
- ¼ cup corn starch
- 3 cups whole milk
- ¼ tsp. salt
- 1 vanilla bean, split lengthwise
- 4 egg yolks
- 3 Tbsp. butter
- Strawberries (or any other fruit) for decorating
Directions
- Bring milk, cornstarch, sugar, salt, and vanilla bean to a gentle boil over medium low heat, stirring constantly.
- Once boiling cook 3 minutes, stirring constantly.
- In separate bowl whisk together egg yolks and 1 cup of hot milk mixture.
- Pour egg yolk mixture back into the pot and return to a gently boil.
- Cook additional 3 minutes, stirring constantly.
- Pour the custard through a sieve placed over a bowl, straining out lumps.
- Stir butter into the strained custard.
- Remove the vanilla bean
- Pour ½ c. of the warm custard into each cooled tart shell and decorate with fresh fruit.
Serve With Love
http://coolartisan.net/2015/05/24/strawberry-vanilla-bean-cream-tarts/
Αφήστε μια απάντηση