e-fresh-matrioshka

H σημερινή συνταγή είναι μια βασική συνταγή για γλυκιά τάρτα που μπορείς να κάνεις όλο το χρόνο, διακοσμώντας κάθε φορά με φρούτα εποχής!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή για τη σοκολατένια βάση τάρτας

 Για την κρέμα βανίλιας

Υλικά

  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κορνφλάουρ
  • 3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φασόλι βανίλιας, κομμένο κατά μήκος
  • 4 κρόκοι αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φράουλες (ή οποιοδήποτε άλλο φρούτογια τη διακόσμηση

Strawberry Vanilla Bean Cream Tarts, recipe, simple, egg yolk, chocolate, τάρτα, φράουλα, κρέμα, βανίλια, σοκολάτα, ζύμη, βάση, κρόκος, βούτυρο, cool artisan

Εκτέλεση

  • Σιγοβράζουμε το γάλατο κορνφλάουρτη ζάχαρητο αλάτικαι τη βανίλια σε μέτρια προςχαμηλή φωτιάανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το αφήνουμε για ακόμα 3 λεπτάανακατεύοντας συνεχώς.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους αυγών με 1 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμαγάλακτος.
  • Αδειάζουμε το μίγμα κρόκων πίσω στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση
  • Το αφήνουμε για ακόμα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Περνάμε την κρέμα μέσα από ένα κόσκινο πάνω από ένα μπολγια να την κάνουμε λεία και να βγάλουμε τυχόν γρομπαλάλια
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε
  • Αφαιρούμε το φασόλι βανίλιας
  • Γεμίζουμε κάθε τάρτα με κρέμα και διακοσμούμε με φρούτα

Strawberry Vanilla Bean Cream Tarts, recipe, simple, egg yolk, chocolate, τάρτα, φράουλα, κρέμα, βανίλια, σοκολάτα, ζύμη, βάση, κρόκος, βούτυρο, cool artisan

Click here for the chocolate tart base

Ingredients

  • ¾ cup sugar
  • ¼ cup corn starch
  • 3 cups whole milk
  • ¼ tsp. salt
  • 1 vanilla bean, split lengthwise
  • 4 egg yolks
  • 3 Tbsp. butter
  • Strawberries (or any other fruit) for decorating

Strawberry Vanilla Bean Cream Tarts, recipe, simple, egg yolk, chocolate, τάρτα, φράουλα, κρέμα, βανίλια, σοκολάτα, ζύμη, βάση, κρόκος, βούτυρο, cool artisan

Directions

  • Bring milk, cornstarch, sugar, salt, and vanilla bean to a gentle boil over medium low heat, stirring constantly.
  • Once boiling cook 3 minutes, stirring constantly.
  • In separate bowl whisk together egg yolks and 1 cup of hot milk mixture.
  • Pour egg yolk mixture back into the pot and return to a gently boil.
  • Cook additional 3 minutes, stirring constantly.
  • Pour the custard through a sieve placed over a bowl, straining out lumps.
  • Stir butter into the strained custard.
  • Remove the vanilla bean
  • Pour ½ c. of the warm custard into each cooled tart shell and decorate with fresh fruit.
Serve With Love

 

 

http://coolartisan.net/2015/05/24/strawberry-vanilla-bean-cream-tarts/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.