Tάρτα αμυγδάλου με αχλάδια και σοκολάτα από την υπέροχη Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ νόστιμη τάρτα με μπόλικο αμύγδαλο, αχλάδια και σοκολατένια εμφάνιση. Στο τραπέζι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή όμως το μεγάλο ατού της είναι η γεύση της που συνδυάζει το αμύγδαλο διακριτικά με τη σοκολάτα και την ντελικάτη δροσιά του αχλαδιού. 

Υλικά για μια ταρτιέρα διαμ. 24εκ.

Για τη βάση:

  • 125γρ. βούτυρο
  • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
  • 1 αβγό

Για τη γέμιση  

  • 200γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 30γρ. κακάο
  • 50γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα εβαπορέ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό λιωμένο

Για την επικάλυψη

  • 3 αχλάδια

Εκτέλεση

  1. Κρατάτε λίγο αλεύρι στην άκρη και βάζετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζετε το φτερό και χτυπάτε τα υλικά στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι που έχετε κρατήσει και όταν ενσωματωθεί σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα.
  2. Την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας, την πατάτε με την παλάμη σας να ανοίξει και την ανοίγετε σε λεπτή ζύμη με τον πλάστη. Την μεταφέρετε πάνω από μια ταρτιέρα μαζί με τις λαδόκολλες, αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα και ξεκολλάτε προσεκτικά και τη δεύτερη λαδόκολλα. Καλύπτετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά της, κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω. Την τρυπάτε με πιρούνι και την αφήνετε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οCκαι ετοιμάζετε τη γέμιση. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη και την εσάνς (αν χρησιμοποιήσετε) χτυπώντας με σύρμα. Προσθέτετε βροχηδόν το αμύγδαλο και το κακάο (από σουρωτήρι) κι αφού ενσωματωθεί ανακατεύετε το γάλα, τη λιωμένη κουβερτούρα και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ψήνετε τη βάση της τάρτας μόνη της για 15 λεπτά και στο μεταξύ πλένετε τα αχλάδια, τα καθαρίζετε από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια τους και τα χαράζετε καθέτως έτσι ώστε να μπορείτε να ανοίξετε το κάθε κομμάτι σε βεντάλια.
  5. Ξεφουρνίζετε την βάση της τάρτας και στρώνετε μέσα τη γέμιση αμυγδάλου. Τοποθετείτε από πάνω αχλάδια με διακοσμητικό τρόπο και ξαναβάζετε την τάρτα στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο στην ίδια θερμοκρασία για 25-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει η βάση, να χρυσίσει ελαφρά και να πήξει η γέμιση της τάρτας.
  6. Ξεφουρνίζετε την τάρτα και περιμένετε να κρυώσει πριν την σερβίρετε κόβοντας σε τρίγωνα κομμάτια.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.sweetly.gr/2014/11/tarta-amygdalou-me-axladia-kai-sokolata/#more-3291

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *