Stevia pyure greece.
VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
ION-STICKS

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓIA THN ZYMH ΤΗΣ ΤΑΡΤΑΣ συνταγή εδώ https://koykoycook.gr/?p=25040

koykoycook.gr
Απόσπασμα από συνέντευξη του Αείμνηστου Ηθοποιού Γιάννη Βόγλη «Στάσου μύγδαλα» είναι μια …

Φτιάξτε την προτού ξεκινήσετε την καραμέλα και την γκανάς.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

2 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

μισό φλιτζάνι νερό

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό extract βανίλιας

Αλάτι(1/2 από μικρο κουταλάκι του γλυκού)

114 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά Arla

 

Βάλτε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη το νερό ..

Όταν αρχίζει να ζεσταίνεται το μείγμα προσθέστε την γλυκόζη και το αλάτι ..

Ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ..

Το μείγμα σας θα αρχίσει να χρυσίζει..

Ρίξτε μέσα το άρωμα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς ..

Συμβουλή : Χρησιμοποιήστε βαθιά κατσαρόλα και κουτάλα με μακρύ χερούλι.

Ρίξτε αμέσως και το βούτυρο και το αλάτι.

Το μείγμα φουσκώνει ,πιτσιλίζει και κάνει μεγάλες φυσαλίδες ..

Συνεχίστε το ανακάτεμα πάνω στην φωτιά 2- 3 λεπτά ..

Τραβήξτε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

Αφού η τάρτα ψηθεί και κρυώσει γεμίστε την με την καραμέλα .

Ετοιμάστε την γκανάς .

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΣ

250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ πικρή σοκολάτα κουβερτούρα

1 κουταλιά της σούπας ευρωπαϊκό βούτυρο

 

 

Βάλτε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

Τραβήξτε από το μάτι και ρίξτε μέσα την σοκολάτα .

Αφήστε για ένα λεπτό και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε τελευταίο το βούτυρο..Ανακατέψτε να λιώσει..

Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε την κουταλιά-κουταλιά πάνω στην τάρτα σας.

Αφήστε σε κρύο μέρος για κάποιες ώρες προτού την σερβίρετε.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=20401
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *