Τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και σοκολατένια βάση χωρίς ψήσιμο, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα, με τραγανή βάση με μπισκότα όρεο, ανάλαφρη κρέμα γέμιση με άρωμα φράουλας χωρίς ψήσιμο. Μια πολύ εύγευστη και ευπαρουσίαστη τάρτα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Μερίδες: 6-8

συνταγή icon Χρόνος: 30 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 24 μπισκότα Oreo
  • 115 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση:
  • 450 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρόφημα σκόνη φράουλας (Nesquik)
  • 1 κ.σ. γάλα
  • σταγόνες ζαχαροπλαστικής χρώματος ροζ (προαιρετικά_
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά κρύα, χτυπημένη σε σαντιγί
  • Για γαρνίρισμα:
  • Σαντιγί και τρούφες πολύχρωμες

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη βάση: Θρυμματίζετε το μπισκότα Oreo στο multi. Λιώνετε το βούτυρο, το προσθέτετε στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά και να έχετε ένα υγρό μείγμα.
  2. Βουτυρώνετε ελαφρώς μια ταρτιέρα 24-26 εκ. και στρώνετε την υγρή ζύμη καλά στη βάση και τα τοιχώματα πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι ή την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε τη σκόνη-ρόφημα φράουλα και το 1 κ.σ. γάλα και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα αυτό σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  4. Προσθέτετε 3-4 σταγόνες ζαχαροπλαστικής ροζ [προαιρετικά] για ένα πιο έντονο ροζ χρώμα και συνεχίζετε για 1/2 λ το χτύπημα να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα. Αφήνετε το μίξερ.
  5. Σε μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πολύ πηχτή σαντιγί. Ρίχνετε σταδιακά λίγη λίγη στο ροζ μείγμα τυριού, ανακατεύοντας πολύ απαλά με σπάτουλα, από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα γέμισης πάνω από τη βάση μπισκότων όρεο, τη στρώνετε και ισιώνετε την επιφάνεια. Τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 4-6 ώρες.
  6. Για γαρνίρισμα: Χτυπάτε 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε πηχτή σαντιγί [αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα με πόση σαντιγί θέλετε για γαρνίρισμα] και με ένα κορνέ κάνετε μερικά “αστεράκια” περιμετρικά κυκλικά δίπλα στη βάση. Πασπαλίζετε με πολύχρωμες τρούφες [προαιρετικά] κόβετε κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/tarta-me-analafri-krema-ke-sokolatenia-vasi-choris-psisimo/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *