Τάρτα με γκανάς σοκολάτας & άρωμα πορτοκαλιού με 4 υλικά από το sintayes.gr!
Μια συνταγή για μια πανεύκολη Τάρτα με γκανάς σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού με 4 μόνο υλικά.
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- φλούδα από πορτοκάλι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C, στις αντιστάσεις και βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα. Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα, κόβουμε τα περισσεύματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Βάζουμε από πάνω μια λαδόκολλα και τη γεμίζουμε με όσπρια ή ρύζι για να μη φουσκώσει.
- Ψήνουμε τη σφολιάτα για 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα βαρίδια (όσπρια ή ρύζι) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη. Αν εν τω μεταξύ δούμε ότι φουσκώνει η σφολιάτα, την τρυπάμε με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να «πέσει». Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με τη φλούδα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει βράση. Βάζουμε τα κομμάτια κουβερτούρας σε ένα μπολ. Οταν βράσει η κρέμα γάλακτος, αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε την κρέμα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (γκανάς) και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
- Ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας επάνω στη ψημένη σφολιάτα και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Βγάζουμε απ’ το ψυγείο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο. Τρώγεται σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζετε προαιρετικά με σκόνη κακάου ή σαντιγί.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.sintayes.gr/syntages/tarta-gkanas-sokolatas-aroma-portokaliou-4-ilika/
http://xrisizimi.gr/sintages/tarta-me-ganas-sokolatas-arwmatisme/
Αφήστε μια απάντηση