Τάρτα με καραμελωμένη μπανάνα και σοκολάτα από το Cookoo.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • Για τη ζύμη μπριζέ:
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Βιτάμ παγωμένο
  • 1 αβγό ή 2 κρόκους αβγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού
  • Για τη σοκολάτα:
  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια
  • 20 γρ. Βιτάμ
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • Για τις μπανάνες:
  • 4 μπανάνες
  • 50 γρ. Βιτάμ
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα

Ξεκινάμε!

    • 1Για τη ζύμη:
    • 2Κοσκίνισε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχημάτισε στη μέση μια λακκουβίτσα.
    • 3Γιατί; Για να ρίξεις μέσα το Βιτάμ

      κομμένο σε μικρά κυβάκια, ζυμώνοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι να πάρεις μια θριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα (αν δεις ότι δυσκολεύεσαι, πρόσθεσε 2 κ.σ. παγωμένο νερό).

    • 4Πλάσε τη ζύμη σε μια μπάλα, τύλιξέ τη σε μια μεμβράνη κουζίνας και άφησέ τη για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο και όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη, άνοιξέ τη σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη.
    • 5Άλειψε με Bιτάμ την ταρτιέρα, ξεκόλλησε τη μια πλευρά της μεμβράνης και άπλωσε τη ζύμη αφήνοντας την πάνω πλευρά της μεμβράνης. Ή μπορείς απλώς να απλώσεις τη ζύμη με τα δάχτυλα στον πάτο και στα τοιχώματα της ταρτιέρας.
    • 6Τρύπησε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια, γέμισε τον πάτο με φασόλια ή ρεβίθια και ψήσε τη ζύμη για 30 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει. Άφησέ τη να κρυώσει και ας περάσουμε στη γέμιση.
    • 7Για τη γέμιση:
    • 8Ζέστανε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το Bιτάμ μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα, και, μόλις κάψει, βάλε μέσα τις μπανάνες ολόκληρες.
    • 9Σόταρέ τις κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες, σβήσε με το ρούμι και το πορτοκάλι, και κατέβασε το τηγάνι από τη φωτιά, μόλις εξατμιστούν. Α, αν δεν έχεις ρούμι στην κάβα σου, μπορείς να αρωματίσεις την τάρτα με κονιάκ, Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό.
    • 10Λιώσε σε μπαιν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σος ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    • 11Στρώσε τις ούτε άγουρες ούτε πολύ ώριμες, αλλά μέτριες μπανάνες πάνω στη ζύμη (αφού βγάλεις τα φασόλια και τα ρεβίθια) και περιχύσε με τη σος σοκολάτας. Τρώγεται μόνο ζεστή!

Καλή όρεξη!

 

Για θρυμματιστή ζύμη ο Chef χρησιμοποιεί παγωμένο Βιτάμ.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://cookoo.gr/%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *