Τάρτα με κρέμα σοκολάτας και καραμελωμένα μήλα, από τον Ηλία Μαμαλάκη και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:35′
Έτοιμο σε:1:5′

 

Διαδικασία

Ετοιμάζετε αρχικά την κρέμα σοκολάτας: Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας χτυπάτε τα τρία ασπράδια σε μαρέγκα χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και τη φυλάτε και αυτή στο ψυγείο. Συνεχίζετε χτυπώντας τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σας μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ανακατεύετε διαδοχικά τη μαρέγκα και τη σαντιγί με σπάτουλα.

Βάζετε τη ζύμη κουρού σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για τάρτα. Τρυπάτε τον πάτο με πιρούνι σε διάφορα σημεία και την ψήνετε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα μήλα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε καλά τα μήλα. Κατόπιν, τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το λευκό κρασί και τα μαγειρεύετε μέχρι να στεγνώσει το τηγάνι.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βγάζετε τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο, αδειάζετε μέσα την κρέμα σοκολάτας και σκορπάτε τα καραμελωμένα μήλα. Ψήνετε ξανά την τάρτα για 20 λεπτά περίπου επιπλέον. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρετε συνοδεύοντας με σορμπέ μάνγκο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%89/

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *