Τάρτα με λευκή σοκολάτα και μασκαρπόνε, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: ταρτιέρες με διάμετρο 10-12 εκ.
Υλικά
  • Για τη βάση:
  • 400 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 90 γραμμ. κακάο
  • 160 γραμμ. ζάχαρη
  • 300 γραμμ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 4-5 κουταλιές λικέρ λιμοντσέλο, παγωμένο (η αρχική συνταγή περιέχει βότκα)

 

  • Για την κρέμα λευκής σοκολάτας και μασκαρπόνε:
  • 400 γραμμ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 βανιλίνη
  • 250 γραμμ. μασκαρπόνε, μαλακωμένο

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το κακάο και τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το εξάρτημα που λέγεται γάντζος.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα, μέχρι που να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
  3. Προσθέτουμε και το λικέρ και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια, τα τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε 4 ατομικές ταρτιέρες με διάμετρο 10-12 εκ.
  6. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με πάχος 0,5 εκ. και το απλώνουμε με προσοχή στην ταρτιέρα. Κόβουμε όση ζύμη προεξέχει πάνω από τα τοιχώματα του σκεύους. Σκεπάζουμε τη ζύμη με λαδόκολλα, προσθέτουμε βάρος και ψήνουμε τις βάσεις για 25-30’. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  7. Για την κρέμα, ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία την κρέμα γάλακτος και τη λευκή σοκολάτα. Μόλις έρθουν σε βρασμό, αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τη βανιλίνη και το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα λευκής σοκολάτας πάνω στις βάσεις και περιμένουμε λίγη ώρα να κρυώσει. Τοποθετούμε τις τάρτες στο ψυγείο ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή κομπόστα κεράσι.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *