Τάρτα με σοκολάτα και κόκκους καφέ, από την Nestle και τις glikessintages.gr!

Χρόνος προετοιμασίας
20′

Χρόνος ψησίματος
25′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 12 άτομα
ΥΛΙΚΑ
  • 2 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERT 65% 200γρ.
  • 400γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 έτοιμη βάση τάρτας
  • 1 κ.γ NESCAFÉ
  • 20γρ. βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

  1. Ψήστε τη βάση της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες σε μία ταρτιέρα 28 εκ.
  2. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, λιώστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και μόλις αρχίσει η καραμέλα να γίνεται, προσθέστε μέσα και τον καφέ και ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε την καραμέλα με τον καφέ σε μία λαδόκολλα και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια σπάστε σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  4. Ρίξτε στη βάση της τάρτας και κρατήστε λίγο για τη διακόσμηση.
  5. Σε μία κατσαρόλα, βράστε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα μπολ, σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και χύστε την κρέμα γάλακτος από πάνω. Αφήστε για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει γκανάζ.
  6. Ρίξτε τη γκανάζ πάνω από τη στρώση σοκολάτας καφέ μέσα στη βάση της τάρτας.
  7. Βάλτε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα και διακοσμείστε με τους υπόλοιπους καραμελωμένους κόκκους καφέ.

 

Συμβουλή του Σεφ:

Αν θέλετε να μειώσετε τις μερίδες σε 6, τότε ψήστε τη τάρτα σας σε φόρμα 18 εκ.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/tarta-me-sokolata-kai-kokkous-kafe

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *