Τάρτα με σοκολάτα και μαρόν γλασέ, από τον Ηλία Μαμαλάκη και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολη και απολαυστική τάρτα! Ο συνδυασμός σοκολάτας και κάστανου δίνει ένα υπέροχο επιδόρπιο για κάθε γιορτινό τραπέζι.

 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 20 μαρόν γλασέ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 νεροπότηρο κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Αρχικά, ετοιμάζετε τη σοκολατένια γέμιση: Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν πάρουν βράση τα αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνετε τη σοκολάτα να λιώσει σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια φόρμα για τάρτα και απλώνετε μέσα το φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά της ταρτιέρας. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τα τοιχώματα.

Απλώνετε τα μαρόν γλασέ συμμετρικά πάνω στη ζύμη και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Σκεπάζετε την τάρτα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου και μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Αφήνετε την τάρτα να γίνει χλιαρή και την ξεφορμάρετε προσεκτικά. Σερβίρετε σε πιάτα και αν θέλετε, συνοδεύετε με μπάλες παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Tina Webb

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%B3%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%AD/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *