Bolero-Biodiet

Υλικά για 10 μερίδες
250 γραμμ. μπισκότα Μιράντα τριμμένα
125 γραμμ. κουβερτούρα
120 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. καρυδόψιχα τριμμένη
2 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
60 γραμμ. nutella
νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Για τη μους σοκολάτας
1 morfat creamy
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κουταλιές λικέρ της αρεσκείας σας
50 γραμμ. κακάο

Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το morfat creamy να αφρατέψει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδίς το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, τη βάζουμε στο ψυγείο και την ξεχνάμε μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. (ναι ναι την ξεχνάμε, αλλιώς μας βλέπω να φτιάχνουμε καινούρια δόση!)

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και πάμε για τη βάση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν.
Βάζουμε τα μπισκότα και την καρυδόψιχα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο μίγμα κουβερτούρας-βουτύρου. Ρίχνουμε επίσης το λικέρ και τη nutella. Σαφώς και η χρήση της nutella είναι προαιρετική, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη δε θα το μετανιώσετε.
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε το μίγμα σε ταρτιέρα διαμέτρου 30 εκ. Ψήνουμε τη βάση για 10′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Απλώνουμε από πάνω τη μους, γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρουμε.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *