Μια από τις καλύτερες παρέες στη ζαχαροπλαστική είναι το παρεάκι σοκολάτα-μπανάνα-ρούμι-μαύρη ζάχαρη. Σ’αυτή εδώ τη συνταγή την έχουμε απαρτία, στα πιο τρελά της κέφια. Μας την έφτιαξε στην εκπομπή ο Μάνος Παπαχρήστου.

Υλικά

Για τη ζύμη

240 γρ. βούτυρο αγελάδος

180 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αβγό

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. κορν-φλάουρ

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. κακάο

Για την κρέμα σοκολάτα

80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

80 γρ. βούτυρο αγελάδος

2 αβγά

80 γρ. ζάχαρη

70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το ντεκόρ

1 μπανάνα

1 σφηνάκι ρούμι

λίγη μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη και μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αβγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, το κάνουμε μια μπάλα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε να σφίξει 1 ώρα στο ψυγείο. Ντύνουμε με αλουμινόχαρτο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στα τειχώματα και τη βάση. Στρώνουμε στην επιφάνεια ένα χαρτί ψησίματος και τη γεμίζουμε με φασόλια, έτσι ώστε να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε τη ζύμη στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο τη ραντίζουμε με το ρούμι, αφού αφαιρέσουμε τα φασόλια και το χαρτί.

Όσο ψήνεται η ζύμη ετοιμάζουμε την κρέμα: σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα αβγά.

Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας.

Μοιράζουμε στην επιφάνεια τη μπανάνα σε ροδέλες, πασπαλίζουμε με μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει κρούστα η επιφάνεια.

http://www.pirouni.gr/2013/11/%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9/#more-2236

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *