DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Υλικά
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
57 γρ. βούτυρο
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
1 μεγάλο αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι φιστίκια
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
57 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη


Για την καραμέλα:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας νερό
40 γρ. βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, (συν λίγο ακόμη για τη γέμιση)


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C.
Στο μίξερ, ρίξτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα σας να είναι αφράτο. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν με το μείγμα.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίξτε το στο μείγμα του μίξερ και ανακατέψτε καλά. Μόλις είναι έτοιμο, απλώστε το σε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει γύρω από τα άκρα και στη μέση. Μόλις είναι έτοιμη αφήστε τη να κρυώσει εντελώς.
Σκορπίσει τα φιστίκια πάνω από την τάρτα σας και ετοιμάστε τη σάλτσα καραμέλα σας.


Για τη σάλτσα καραμέλα:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μαγειρέψτε τη ζάχαρη και το νερό. Δεν ανακατεύετε, περιμένετε μέχρι το μείγμα σας να πάρει ένα κεχριμπαρένιο χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρέστε το από τη θερμότητα και ρίξτε μέσα το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και ανακατέψτε.
Περιχύστε την καραμέλα πάνω από την τάρτα και τα φιστίκια σας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρει μια ελαφριά βράση. Ρίξτε την σοκολάτα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα σας να λιώσει. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει και την περιχύνετε πάνω από την τάρτα σας, που πριν από λίγο είχατε περιχύσει την καραμέλα. Αφήστε την να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα.


Καλή σας απόλαυση!

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.