- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 100 γρ φυστίκια αλμυρά χωρίς φλούδι ή άλλο ξηρό καρπό
- 100 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε βράσει για 3 ώρες ώστε να έχει γίνει καραμέλα
- 15 χαρτάκια για κάπκέικ
- μερικά έξτρα φυστίκια για να διακοσμήσουμε
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Εύκολη
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα
- Βάζουμε μια κ.σ. σοκολάτας σε κάθε θήκη για καπκέικ
- Mε ένα κουτάλι ή με ένα πινέλο ή πιέζοντας τις δύο άκρες από τα θηκάκια απλώνουμε την σοκολάτα παντού γύρω γύρω και στη βάση από τα θηκάκια
- Βάζουμε τα θηκάκια στις μεταλλικές θήκες για κάπκέικ και με ένα κουτάλι πιέζουμε τα θηκάκια για να εφαρμόσουν καλά στις μεταλλικές θήκες.
- Βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να πήξει και να παγώσει η σοκολάτα.
- Στο μούλτι ή στο πολυμηχάνημα χτυπάμε τα μπισκότα με τα φυστίκια μέχρι να σπάσουν αλλά να μην γίνουν σκόνη.
- Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα.
- Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στα παγωμένα χαρτάκια.
- Ισιώνουμε με ένα κουτάλι
- Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σοκολάτα ώστε να καλύψει τη γέμιση.
- Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι μια εβδομάδα
- Αν τα έχουμε στο ψυγείο δεν θαμπώνει η σοκολάτα.
- Είναι απαραίτητο να τα παγώγουμε καλά για να μπορεί να βγαίνουν εύκολα από το θηκάκι τους
- Μια σημείωση για το dulce de leche. Το φτιάχνουμε βράζοντας ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες προσέχοντας να είναι πάντα σκεπασμένο με νερό καθώς βράζει. Αλλιώς μπορούμε να το φτιάξουμε βράζοντάς το στη χύτρα ταχύτητας για 1 ώρα
Tip
Μπορείτε να τα φτιάξετε και με σοκολάτα γάλακτος ή λευκή… Επίσης διατηρούνται στην κατάψυξη άνετα για ένα μήνα
Αφήστε μια απάντηση