e-fresh-matrioshka

Ταρτάκια σοκολάτα. Μια συνταγή για ταρτάκια με σοκολάτα και πολλές επιλογές γαρνιρίσματος για να καλύψετε όλες τις προτιμήσεις και να σερβίρετε διαφορετικά γλυκά στους δικούς σας και στους καλεσμένους σας. Γαρνίρισμα με διαφορετικά φρούτα της αρεσκείας σας, ή ξηρούς καρπούς ή mini oreo μπισκοτάκια ή τριμμένα πτι μπερ ή digestive μπισκότα ή ακόμα και σιρόπι της αρεσκείας σας ή σαντιγί…

Χρόνος: 30 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά συνταγής

 

Για τα ταρτάκια:

  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομμάτια
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό

Για την κρέμα:

  • 280 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ νερό
  • 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • φρούτα εποχής για γαρνίρισμα ή άλλο γαρνίρισμα της αρεσκείας σας

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Τρίβουμε το αλεύρι με την ζάχαρη άχνη και το βούτυρο μέχρι να αποκτήσουμε χοντρά τρίμματα.Προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε, θα αποκτήσουμε μια σχετικά μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε την ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αραιώνουμε το ζαχαρούχο με το νερό και ρίχνουμε λίγη λίγη την σοκολάτα στο διάλυμα ανακατεύοντας.Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να πήξει.
  3. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και απλώνουμε μια λεπτή στρώση σε βουτυρωμένα φορμάκια για ταρτάκια ή κόβουμε σχήματα με κουπ πατ και τα βάζουμε σε λαδόκολα πάνω σε ταψί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15- 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος). Αφού κρυώσουν λίγο τα ξεφορμάρουμε και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.Τα γαρνίρουμε με ότι φρούτα θέλουμε (σταφύλια, ακτινίδιο, πορτοκάλι, μανταρίνι κτλ, αναλόγως την εποχή).*

 

Γαρνίρουμε επίσης με ξηρούς καρπούς ή mini oreo μπισκοτάκια ή τριμμένα πτι μπερ ή digestive μπισκότα ή ακόμα και σιρόπι της αρεσκείας σας ή σαντιγί…

φρούτα συνταγές σοκολάτα κουβερτούρα επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά

http://mariplateau.blogspot.gr/

https://www.sintayes.gr/syntages/tartakia-sokolata/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.