Τάρτα Σοκολάτα, από το oisyntagesmou.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Για τους λάτρεις της σοκολάτας…. σοκολατένια και υπέροχη!!

Τι χρειάζεσαι:
Υλικά για τη βάση
200 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας
80 γραμμάρια Βούτυρο

Υλικά για την καραμέλα
180 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
Αλάτι

Υλικά για τη γκανάζ
200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
40 γραμμάρια Βούτυρο

Πως το Φτιάχνεις:
Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μπλέντερ και τα βάζουμε στη βάση της ταρτιέρας μας. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς..
Ενδιάμεσα φτιάχνουμε την καραμέλα και τη γκανάζ σοκολάτας.
Για την καραμέλα δείτε εδώ!
Αφού καραμελώσουμε τη ζάχαρη έχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα στην καραμέλα. Με προσοχή όμως γιατί πιτσιλάει. Αν δεν είναι πολύ ζεστή η κρέμα μπορεί η καραμέλα να γίνει στερεή αλλά σε σιγανή φωτιά και με πολύ ανακάτεμα θα είναι μια χαρά.
Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο… ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό.
Για το σερβίρισμα βάζουμε την κρέμα καραμέλας πάνω στη ζύμη και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε από πάνω και τη γκανάζ σοκολάτας…
Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μέρες..

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μικρά μυστικά:
Για να κάνετε καλή καραμέλα προσέξτε να ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη στο τηγάνι και όταν λυώνει αυτή που υπάρχει μέσα να ρίχνετε την επόμενη κουταλιά. Έτσι είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας καεί…

 

http://www.oisyntagesmou.gr/sintages_glyka_keik/tarta-sokolata

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *