Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Χρόνος: 25 λ + 40 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα που σίγουρα θα αγαπήσετε. Υπέροχη τάρτα με σπιτική τραγανή ζύμη, με γέμιση σοκολάτας και καρυδιών. Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής.

 

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. λιωμένο για άλειμμα ταρτιέρας
  • 2 κρόκους αυγών + 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 ml σιρόπι σοκολάτας
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας ή γάλακτος τριμμένη
  • 200 γρ. καρύδια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα τη βάση μιας ταρτιέρας 26-28 εκ. Πάνω από τη βάση λαδόκολλας στρώνετε “σταυρωτά” δύο λωρίδες λαδόκολλας προκειμένου να ξεφορμάρετε εύκολα τη τάρτα σας. (Βλέπε βίντεο)
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και 1 πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνετε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα ξηρά συστατικά με το βούτυρο. Σε μπολ ρίχνετε τους κρόκους αυγών με το κρύο νερό, τα χτυπάτε ελαφρώς και τα ρίχνετε στο μείγμα αλευριού-βουτύρου.
  3. Ζυμώνετε με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, τη βάζετε στην άκρη μεγάλης πλαστικής μεμβράνης, τη σκεπάζετε με την υπόλοιπη μεμβράνη και με τα χέρια σας τη πατάτε ώστε να ισοπεδωθεί σε χοντρό φύλλο. Τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
  4. Στη συνέχεια τη βγάζετε από το ψυγείο και με ένα πλάστη την ανοίγετε, με οδηγό τη διάσταση της ταρτιέρας σας, σε στρογγυλό φύλλο. Το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, αφαιρείτε περιμετρικά τη περίσσια ζύμη, τρυπάτε τη βάση της με ένα πιρούνι σε αρκετά μέρη και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ.
  5. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190 βαθμούς.
  6. Για τη γέμιση: Βάζετε σε ένα μπολ τα 4 αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το σιρόπι σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έχετε μια σοκολατένια ρευστή κρέμα.
  7. Παίρνετε τη ψημένη βάση και τη τρυπάτε πάλι με ένα πιρούνι. Από πάνω απλώνετε τη τριμμένη σοκολάτα και πάνω από τη τριμμένη σοκολάτα στρώνετε ισομερώς τα καρύδια. Ρίχνετε με προσοχή το μείγμα αυγών-σιρόπι σοκολάτας πάνω από τα καρύδια και ψήνετε τη τάρτα σας στο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς φούρνο για 30 λ. Την αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Δείτε την εκτέλεση συνταγής σε βίντεο βήμα-βήμα:

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/iperochi-tarta-karidia-video/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=64548df9ed-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-64548df9ed-242767229

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.